0
6
Roláda z morčacích pŕs

Roláda z morčacích pŕs

1 h 30 m
4 porcie
  • 600 g morčacích pŕs vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g šampiňónov
  • 200 g čerstvého špenátu

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • alobal
  • sekací mixér

Roláda z morčacích pŕs

Umyté a osušené morčacie prsia očistíme od blán a krvavých stôp. Približne 150 g mäsa si odložíme na prípravu mäsovej plnky – nakrájame ho na malé kúsky a dáme na chvíľu do mrazničky dobre vychladiť (mäso nesmie zmrznúť).

Vychladené morčacie mäso preložíme do sekacieho mixéra, ochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme dohladka. Potom pridáme nahrubo nasekanú petržlenovú vňať a 150 ml smotany, ktorú pridáme na 2-krát. Zakaždým dôkladne zmixujeme.

Zvyšok morčacích pŕs nakrájame na väčšie plátky, ktoré naklepeme (mäso by malo mať tvar obdĺžnika). Plátky mäsa položíme každý samostatne na dostatočne veľký kus potravinovej fólie. Osolíme a okoreníme. Mäsovú plnku natrieme po dĺžke na polovicu každého plátku. Pomocou fólie zvinieme do tvaru rolády. Oba konce fólie dôkladne uzatvoríme. Každú roládu zabalíme ešte do alobalu a dôkladne uzatvoríme. Rolády varíme vo väčšom hrnci s vodou (mala by mať teplotu 95 °C) približne 25 minút. Rolády vyberieme z vody, opatrne rozbalíme a nakrájame na kolieska.

Krémový špenát so šampiňónmi

Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a orestujeme na rozohriatej panvici na troche oleja. Po chvíli pridáme šampiňóny nakrájané na menšie kúsky. Keď sú suroviny orestované dozlatista, podlejeme 100 ml smotany a necháme zredukovať (smotana by mala získať konzistenciu kondenzovaného mlieka). Potom pridáme oblanšírovaný a vyžmýkaný špenát. Premiešame a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme porciu krémového špenátu so šampiňónmi. Naň položíme 3 kolieska morčacej rolády.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info