1
32
Pečená kačica s paradajkami a domácimi lokšami

Pečená kačica s paradajkami a domácimi lokšami

2 h 30 m
5 porcií
  • 1 celá kačica
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 500 g paradajok
  • 100 g Schwarzwaldskej šunky
  • čerstvý tymian
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť kapár Freshona
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 300 ml vývaru
  • 500 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky Castello

Potrebujeme

  • papierové utierky
  • zapekaciu misu s vekom
  • strúhadlo
  • dosku a valček na vaľkanie

Postup

Pečená kačica s paradajkami

Kačicu deň vopred dôkladne nasolíme a necháme ju odležať v chladničke. Potom ju opláchneme a osušíme. Do vnútra kačice vložíme striedavo ½ ošúpanej paradajky, plátok Schwarzwaldskej šunky a trochu čerstvého tymianu. V rovnakom poradí opakujeme, až kým kačica nie je naplnená. Potom ju z oboch strán okoreníme a preložíme do zapekacej misy. Zvyšné paradajky nakrájame na mesiačiky a obložíme nimi kačicu. Pridáme aj cibuľu a cesnak nasekané nadrobno a zvyšné plátky Schwarzwaldskej šunky nakrájané na pásiky. Prisypeme kapary, podlejeme červeným vínom a vývarom, prikryjeme vekom a pečieme v rúre asi 1 hodinu pri teplote 180 °C. Po hodine veko zložíme a kačicu dopekáme dochrumkava ďalšiu hodinu.

Domáce lokše

Medzitým uvaríme zemiaky domäkka a vychladnuté ich do misy najemno nastrúhame. Pridáme soľ, múku a vypracujeme hladké, vláčne cesto (podľa potreby dosypeme múku). Cesto vytvarujeme do tvaru valca a nožom z neho odkrajujeme asi 4 cm kúsky, ktoré vyvaľkáme na tenké placky na pomúčenej doske. Lokše opekáme na suchej panvici z oboch strán do zlatohneda.

Servírovanie

Kačicu rozkrájame na jednotlivé porcie. Lokše polejeme výpekom z kačice a preložíme. Na tanier naložíme porciu kačice s paradajkami a Schwarzwaldskou šunkou, pridáme asi 2 lokše a celé polejeme výpekom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. november 2014, 13:58

    OTRASNE!!! Horna polka kacky upecena, dolna polka uvarena vo vine a vyvare. Kozka hruba makka, nechutna, rovno do kosa. Prosuto chuti ako kacka, kacka chuti ako prosuto.... Proste... SKODA MASA A CASU!!!

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať