Roštenka so šalátom s orechmi a hroznom
- 2 striploin steaky Inisvale
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- maslo Pilos
- balsamico Acentino
- 2 šalátové srdiečka
- čerstvý tymian
- 50 g vlašských orechov Alesto
- 1 menšia červená cibuľa
- 100 g ružového hrozna
- 1 citrón
- 80 g syra s modrou plesňou (napr. Rival, Roquefort alebo Gorgonzola)
Postup
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
- alobal
- panvicu
Umyté a osušené steaky osolíme a okoreníme po oboch stranách. Na rozpálenej grilovacej panvici s olivovým olejom ich opečieme do zlatohneda. Z každej strany opekáme približne 2 minúty (v závislosti od výšky steaku).
Mäso otáčame kliešťami, zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.
Chvíľu pred dokončením pridáme na každý steak kúsok masla. Pokvapkáme balsamicom, stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať.
Umyté šalátové srdiečka nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja a masla ich spolu s tymianom krátko opečieme. Pridáme orechy nalámané na menšie kúsky. Červenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky, hrozno na štvrtiny a pridáme šalát s orechmi. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu a naň kúsky syra s modrou plesňou. Steak pred servírovaním tranšírujeme – nakrájame na tenké plátky a uložíme na šalát. Pokvapkáme olivovým olejom a jemne dochutíme soľou a čiernym korením.