Rozmarínová focaccia s carpacciom z hovädzieho mäsa
Suroviny
Focaccia
- 250 g hladkej múky Belbake
- 10 g čerstvého droždia
- 20 g extra panenského olivového oleja Italiamo + na potretie
- 1 vetvička nasekaného rozmarínu
- 1 vetvička nasekaného tymianu
- 7 g soli Kania + na posypanie
- 150 ml vody
Na dokončenie
- 120 g bazalkového pesta so syrom Italiamo
- 100 g čerstvej rukoly
- 400 g hovädzieho carpaccia
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 4 lyžičky extra panenského olivového oleja Italiamo
- 4 lyžičky balzamikového octu Italiamo
- 100 g parmezánu Parmiggiano Reggiano Italiamo
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, papier na pečenie, plech na pečenie
POSTUP
Focaccia
Múku nasypeme do misy, pridáme rozdrvené droždie, olej, polovicu nasekaných byliniek, soľ a vlažnú vodu. V robote spracujeme na hladké a lepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť, až kým sa objem zdvojnásobí.
Vykysnuté cesto krátko rukami spracujeme a rozdelíme na 4 diely. Z každého vytvoríme bochník a následne asi 2 cm vysokú placku, ktorú preložíme na plech a znova necháme na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté placky prepichneme prstom, potrieme vodou, osolíme, posypeme zvyšnými bylinkami a pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C 10 minút. Po upečení pokvapkáme olejom.
Na dokončenie
Vlažnú focacciu pozdĺžne rozkrojíme a potrieme bazalkovým pestom. Navrstvíme rukolu, plátky hovädzieho carpaccia, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, krémovým balzamikom a posypeme hoblinami parmezánu.
Servírovanie
Rozmarínovú focacciu s hovädzím carpacciom servírujeme na drevenej doske ideálne s talianskym bielym vínom.