Rýchla polievka s kukuricou a kešu
Suroviny
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g mrkvy
- 50 g sladkých zemiakov (batatov)
- 50 g stonkového zeleru
- 1 červená paprika
- 1 hrsť čerstvého tymianu
- 3 bobkové listy Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- keramický mlynček s čili Kania
- 5 g údenej papriky
- 750 ml zeleninového vývaru
- 200 g extra sladkej kukurice Freshona
- 100 g kešu orechov Alesto
- 200 ml vody
- 30 g lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
elektrický krájač
POSTUP
Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu a cesnak, kocky mrkvy, sladkých zemiakov a stonkového zeleru. Restujeme 5 – 8 minút.
Následne pridáme kocky papriky, nasekaný tymian, bobkové listy, soľ, čierne korenie a čili. Posypeme mletou paprikou, podlejeme vývarom, pridáme kukuricu a varíme asi 10 minút.
Kešu spoločne s vodou rozmixujeme ideálne dohladka.
Pred servírovaním pastu vlejeme do polievky, premiešame a podávame.
Servírovanie
Rýchlu polievku s kukuricou a kešu posypeme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Tip: Do polievky môžeme pridať opražené kúsky tofu alebo vegánske gulôčky.