Škoricový koláč s jablkami
- 3 ošúpané jablká
- 150 g vlašských orechov Alesto
- 4 vajcia
- 1 pohár kryštálového cukru Belbake
- 3/4 pohára rastlinného oleja Promienna
- 2 poháre polohrubej múky Belbake
- 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva Belbake
- 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy Belbake
- 1 lyžička škorice Mikado
Potrebujeme
- šľahací mixér, tortovú formu vystlanú papierom na pečenie
Postup
Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Orechy nakrájame na drobno a opražíme na suchej panvici.
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Prisypeme cukor, zmiešane a po jednom za stáleho mixovania pridávame žĺtky. Pridáme olej a mixujeme.
Múku zmiešame so sódou, práškom do pečiva a škoricou a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme jablká a orechy a dôkladne, ale jemne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 180°.