19
107
Škoricový koláč s jablkami

Škoricový koláč s jablkami

50 min
6 porcií
  • 3 ošúpané jablká
  • 150 g vlašských orechov Alesto
  • 4 vajcia
  • 1 pohár kryštálového cukru Castello
  • 3/4 pohára rastlinného oleja Promienna
  • 2 poháre polohrubej múky Castello
  • 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva Castello
  • 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy Castello
  • 1 lyžička škorice Mikado

Potrebujeme

  • šľahací mixér, tortovú formu vystlanú papierom na pečenie

Postup

Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Orechy nakrájame na drobno a opražíme na suchej panvici.

Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Prisypeme cukor, zmiešane a po jednom za stáleho mixovania pridávame žĺtky. Pridáme olej a mixujeme.

Múku zmiešame so sódou, práškom do pečiva a škoricou a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme jablká a orechy a dôkladne, ale jemne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 180°.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať