Šalát z grilovanej zeleniny s balkánskym syrom a medovou omáčkou
- 2 lyžice balsamica Acentino
- 1 lyžica medu Marlene
- soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 baklažán
- 1 stredne veľká cuketa
- 1 červená paprika
- 6 šampiňónov
- 1 červená cibuľa
- olivový olej Luccese
- 1 lyžica šťavy z citróna
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- 200 g balkánskeho syra Pilos
Postup
Baklažán, cuketu a cibuľu nakrájame na kolieska, šampiňóny na štvrtinky, papriku na väčšie kocky. Zeleninu ugrilujeme z oboch strán. Potom ju preložíme do väčšej misy a pridáme olivový olej, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Opatrne premiešame.
Omáčku si pripravíme zmiešaním balsamica, medu, 4 lyžíc olivového oleja, soli čierneho korenia a prelisovaného cesnaku. Ak je príliš hustá, môžeme ju zriediť trochou vody.
Ugrilovanú zeleninu rozdelíme do misiek, polejeme pripravenou omáčkou, posypeme balkánskym syrom a nasekanými bylinkami.