Bryndzová polievka v bochníku
Suroviny
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 1 cibuľa
- 3 plátky slaniny Dulano
- 3 zemiaky
- 1 l vody
- ½ lyžičky soli Kania
- ⅓ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 250 g bryndze Slovenskô
- 200 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
- 4 bochníky chleba (1 bochník na 1 porciu)
- 12 plátkov syra Eidam Pilos (3 plátky na 1 porciu)
Servírovanie
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
väčší hrniec, ponorný mixér
POSTUP
V hrnci na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a menšie kúsky slaniny. Pridáme očistené kocky zemiakov, ktoré zalejeme vodou. Pridáme soľ, korenie a varíme približne 20 minút, kým zemiaky zmäknú. Zemiaky rozmixujeme na hladký krém.
Pridáme bryndzu a smotanu. Všetko opäť rozmixujeme a varíme približne ďalších 5 minút. Vrch bochníka odkrojíme a vyberieme vnútro. Na dno bochníka uložíme plátky syra a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 5 – 10 minút.
Servírovanie
Bryndzovú polievku v bochníku ozdobíme kúskami pažítky.