0
4
Bryndzová polievka v bochníku

Bryndzová polievka v bochníku

40 min
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 1 cibuľa
  • 3 plátky slaniny Dulano
  • 3 zemiaky
  • 1 l vody
  • ½ lyžičky soli Kania
  • ⅓ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
  • 250 g bryndze Slovenskô
  • 200 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
  • 4 bochníky chleba (1 bochník na 1 porciu)
  • 12 plátkov syra Eidam Pilos (3 plátky na 1 porciu)


Servírovanie

  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

väčší hrniec, ponorný mixér


POSTUP

V hrnci na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a menšie kúsky slaniny. Pridáme očistené kocky zemiakov, ktoré zalejeme vodou. Pridáme soľ, korenie a varíme približne 20 minút, kým zemiaky zmäknú. Zemiaky rozmixujeme na hladký krém.

Pridáme bryndzu a smotanu. Všetko opäť rozmixujeme a varíme približne ďalších 5 minút. Vrch bochníka odkrojíme a vyberieme vnútro. Na dno bochníka uložíme plátky syra a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 5 – 10 minút.


Servírovanie

Bryndzovú polievku v bochníku ozdobíme kúskami pažítky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať