
Čučoriedková galetka s tvarohom
Suroviny
Cesto
- 220 g hladkej múky Belbake
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 130 g masla Pilos
- 1 žĺtok
- šťava z ½ citróna
Náplň
- 125 g jemného tvarohu Pilos
- 125 g mascarpone Milbona
- 40 g vanilínového cukru Belbake
- 1 žĺtok
- 20 g Zlatého stebla Belbake
- Ešte budeme potrebovať:
- 200 g čučoriedok
- 20 g Zlatého stebla Belbake
- 1 vajce na potieranie
- štipku soli Kania
- 50 g trstinového cukru Belbake
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, plech, papier na pečenie, potravinárska fólia
POSTUP
Cesto
V robote s nadstavcom lopatka spolu vymiešame múku, kryštálový cukor, štipku soli a studené maslo. Následne pridáme žĺtok a šťavu z ½ citróna. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme odležať 60 minút. Následne stuhnuté cesto posypeme múkou, vyvaľkáme a presunieme na plech.
Náplň
V mise zmiešame tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor, žĺtok a Zlaté steblo. Cesto do stredu naplníme tvarohovou náplňou, okraje necháme voľné. Čučoriedky zmiešane spolu so Zlatým steblom a navrstvíme na náplň. Okraje cesta pozahýbame smerom dovnútra, potrieme rozšľahaným vajíčkom so štipkou soli a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút. Po upečení necháme na plechu úplne vychladnúť.
Servírovanie
Čučoriedkovú galetku s tvarohom môžeme podávať so šľahačkou a kopčekom zmrzliny.