Sladká omeleta so slivkami
Suroviny
Pečené slivky
- 15 sliviek
- 1 citrón
- štipka mletej škorice Kania
- 80 g medu
- 50 ml červeného vína
Omeleta
- 2 vajcia
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 80 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 60 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
Servírovanie
- 100 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- 50 g vlašských orechov Alesto
- 50 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
zapekaciu misu, mixér na šľahanie, sitko, panvicu s nelepivým povrchom
POSTUP
Pečené slivky
Umyté slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a reznou stranou hore uložíme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút do mäkka. Potom necháme vychladnúť.
V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. K žĺtkom ručne primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Obe vaječné zmesi opatrne zmiešame, aby nestratili objem. Omeletu opekáme na miernom ohni na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán do zlatista.
Servírovanie
Čerstvo upečenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami. Dozdobíme sekanými orechmi a cukrom.