3
7
Sladká omeleta so slivkami

Sladká omeleta so slivkami

35 min
2 porcie

Suroviny

Pečené slivky

  • 15 sliviek
  • 1 citrón
  • štipka mletej škorice Kania
  • 80 g medu
  • 50 ml červeného vína


Omeleta

  • 2 vajcia
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 80 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 60 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or


Servírovanie

  • 100 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • 50 g vlašských orechov Alesto
  • 50 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

zapekaciu misu, mixér na šľahanie, sitko, panvicu s nelepivým povrchom


POSTUP

Pečené slivky

Umyté slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a reznou stranou hore uložíme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút do mäkka. Potom necháme vychladnúť.

V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. K žĺtkom ručne primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Obe vaječné zmesi opatrne zmiešame, aby  nestratili objem. Omeletu opekáme na miernom ohni na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán do zlatista.

Servírovanie

Čerstvo upečenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami. Dozdobíme sekanými orechmi a cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať