Palacinky na slano
Suroviny
- 5 lyžíc hladkej múky Belbake
- 2 lyžice špaldovej múky Belbake
- 100 ml vody
- 200 ml kokosovo-ryžového nápoja Vemondo
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’Or (plus na potretie panvice)
- 2 vajcia
- ½ lyžičky soli Kania
- 100 g čerstvého mladého špenátu
- 250 g čerstvého kozieho syra Chene d´Argent
- 200 g nórskeho údeného lososa Ocean Sea
- 2 jarné cibuľky
Potrebujeme
- mixér, panvicu na palacinky
POSTUP
Hladkú a špaldovú múku, vodu, kokosovo-ryžový nápoj, olej, vajcia a soľ spolu zmiešame. Pridáme čerstvý špenát a všetko spolu rozmixujeme do hladka. Cesto odložíme na 20 minút do chladničky.
Panvicu potrieme zľahka olejom. Nalejeme cesto a palacinku pečieme cca 3 – 4 minúty z jednej strany. Keď sa začnú okraje palacinky oddeľovať od panvice, palacinku otočíme a pečieme cca ďalšiu minútu. Postup opakujeme.
Servírovanie
Palacinku potrieme dvoma lyžicami kozieho syra, na ktorý poukladáme plátky lososa a posypeme nakrájanou cibuľkou. Preložíme na trojuholník alebo zrolujeme.