Tuniakový šalát na dva spôsoby
Suroviny
Rukolovo-tuniakový šalát
- 2 hrste rukoly
- 100 g cherry paradajok
- ½ červenej cibule
- 15 čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 hrnček rozmrazených zelených fazuliek Freshona
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave Nixe
- 2 lyžice horčice Kania
- šťava z ½ citróna
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- štipka mletého čierneho korenia Kania
- 1/3 lyžičky soli Kania
- 2 vajcia
Cestovinový šalát s tuniakom
- 200 g cestovín fusilli Combino
- 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
- 1 lyžica majonézy Kania
- ½ lyžička soli Kania
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave Nixe
- 4 lyžice kukurice z konzervy Freshona
- 100 g strúhaného syra eidam Pilos
POSTUP
Rukolovo-tuniakový šalát
Rukolu, nakrájané paradajky, cibuľu, olivy, fazuľky a tuniaka spolu zmiešame.
V druhej menšej miske vidličkou miešame horčicu, citrónovú šťavu, olej, čierne korenie a soľ, kým sa všetky suroviny spoja.
Zálievkou polejeme pripravený šalát. Na vrch položíme vajcia varené 6 minút vo vriacej vode namäkko alebo podľa chuti.
Cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a necháme chvíľku vychladnúť. Premiestnime ich do väčšej misy, pridáme smotanu s majonézou, soľ, tuniaka, kukuricu a nastrúhaný syr. Všetko spolu poriadne premiešame tak, aby sa cestoviny rovnomerne obalili. Podávame na studeno.