1
28
Slonie slzy

Slonie slzy

1 h 0 m
15 porcií

 

Korpus

  • 6 vajíčok
  • 120 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 60 g hladkej múky Castello
  • 60 g kakaa Castello

 

Poleva

  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 120 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)

 

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Castello
  • 80 g strúhaného kokosu Belbake

 

Ešte budeme potrebovať

  • 3 banány
  • 50 g sušených banánov

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička 
  • stierku, sitko
  • papier na pečenie
  • veľký plech s rozmermi cca 50 x 30 cm
  • kuchynskú utierku

 

ČAS TUHNUTIA

  • 1 hodina

 

Korpus

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Sneh opatrne zapracuje do žĺtkovej peny. Nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

 

Poleva

Medzitým horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu - ganache. Prelejeme ju do cukrárskeho vrecka bez špičky a odložíme na záverečné zdobenie.

 

Ešte teplý upečený korpus prikryjeme druhým papierom na pečenie, otočíme a stiahneme papier, na ktorom sa korpus piekol. Do stredu korpusu položíme zrolovanú utierku, cesto cez ňu na polovicu prehneme a takto necháme vychladnúť.

 

Krém

Smotanu s mascarpone a práškovým cukrom vyšľaháme do tuha. Prisypeme kokos a ešte krátko zašľaháme.

 

Korpus opatrne pootvoríme a stred potrieme približne 1/3 krému. Banány ošúpeme, okraje zarovnáme a uložíme do stredu korpusu. Zvyšným krémom potrieme banány s korpusom (krém ťaháme až ku okrajom), prehneme do tvaru slzy a okraje zarovnáme. Necháme ju asi 1 hodinu stuhnúť v chladničke.

 

Servírovanie

Sloniu slzu polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme sušenými banánmi a podávame nakrájanú na rezy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. január 2020, 11:00

    Ahojte, Slonie slzy som robil prvý krát a aj som ich jedol prvý krát a sú super. 😁

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať