Slonie slzy
Korpus
- 6 vajíčok
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 60 g hladkej múky Belbake
- 60 g kakaa Belbake
Poleva
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 120 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 g mascarpone Lovilio
- 50 g práškového cukru Belbake
- 80 g strúhaného kokosu Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 3 banány
- 50 g sušených banánov
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- stierku, sitko
- papier na pečenie
- veľký plech s rozmermi cca 50 x 30 cm
- kuchynskú utierku
ČAS TUHNUTIA
- 1 hodina
Korpus
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Sneh opatrne zapracuje do žĺtkovej peny. Nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Poleva
Medzitým horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu - ganache. Prelejeme ju do cukrárskeho vrecka bez špičky a odložíme na záverečné zdobenie.
Ešte teplý upečený korpus prikryjeme druhým papierom na pečenie, otočíme a stiahneme papier, na ktorom sa korpus piekol. Do stredu korpusu položíme zrolovanú utierku, cesto cez ňu na polovicu prehneme a takto necháme vychladnúť.
Krém
Smotanu s mascarpone a práškovým cukrom vyšľaháme do tuha. Prisypeme kokos a ešte krátko zašľaháme.
Korpus opatrne pootvoríme a stred potrieme približne 1/3 krému. Banány ošúpeme, okraje zarovnáme a uložíme do stredu korpusu. Zvyšným krémom potrieme banány s korpusom (krém ťaháme až ku okrajom), prehneme do tvaru slzy a okraje zarovnáme. Necháme ju asi 1 hodinu stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Sloniu slzu polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme sušenými banánmi a podávame nakrájanú na rezy.