Steak s cícerom, rukolou a parmezánom
- 1 hrsť slaniny na kocky Dulano
- olivový olej Primadonna
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- čerstvý tymian
- 1 konzerva sterilizovaného cíceru Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 ml suchého bieleho vína
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 2 steaky z hovädzej sviečkovice Deluxe (cca 150 g)
- maslo Pilos
- 1 hrsť rukoly
- šťava z 1/2 citróna
- parmezán Lovilio alebo grana padano Deluxe
Postup
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu na steaky
- sitko
- alobal
Cícerové ragú
V rozohriatom hrnci na troche olivového oleja restujeme slaninu na kocky. Po chvíli pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a štipľavú papričku, z ktorej sme odstránili jadierka. Ochutíme lístkami tymianu a opekáme spolu dozlatista. Potom pridáme prepláchnutý a odkvapkaný cícer. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme paradajky z konzervy a premiešame. Cícerové ragú dusíme na miernom ohni približne 15 minút.
Steaky
Umyté a osušené steaky ochutíme z oboch strán čiernym korením aj soľou. Opečieme ich na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z každej strany do zlatohneda. Mäso otáčame kliešťami, zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu. Na záver pridáme na každý steak plátok masla, prikryjeme alobalom a necháme 2 – 3 minúty odpočívať.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu cícerového ragú a naň steak. Dozdobíme čerstvou rukolou ochutenou soľou, korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na záver posypeme hoblinkami parmezánu alebo syra grana padano.