Steak zo sviečkovice so špenátom a paradajkami
Pečené zemiaky
- 200 g zemiakov
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- čerstvý rozmarín
- 4 strúčiky cesnaku
Grilovaný steak
- 2 steaky z hovädzej sviečkovice Deluxe
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 25 g masla Pilos
Restovaná zelenina
- Restovaná zelenina:
- 100 g cherry paradajok (mix žltých a červených)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- čerstvý tymian
- 2 hrste mladého špenátu
- 25 g masla Pilos
Na ozdobenie
- crema di Balsamico Deluxe
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu alebo plech
- grilovaciu panvicu
- alobal
Pečené zemiaky
Umyté a osušené zemiaky nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dochutíme rozmarínom a 4 rozpučenými strúčikmi cesnaku aj so šupkou. Premiešame a pečieme do zlatohneda v zapekacej mise alebo na plechu v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút. Približne v polovici zemiaky opäť premiešame.
Grilovaný steak
Umyté a osušené steaky ochutíme soľou a čiernym korením. Pokvapkáme ich olivovým olejom a opečieme na rozohriatej grilovacej panvici z oboch strán. Pred dokončením položíme na steaky plátky masla, stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
Restovaná zelenina
Umyté a osušené cherry paradajky prekrojíme na polovice. Očistený cesnak a štipľavú papričku nakrájame na tenké plátky a spolu orestujeme na rozohriatej panvici s trochou oleja. Po chvíli pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dochutíme tymianom. Tesne pred dokončením pridáme umytý a osušený špenát a maslo. Premiešame a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu pečených zemiakov a paradajok so špenátom. Na prílohu položíme steak, prelejeme výpekom a dozdobíme balsamicom.