Štrúdľový tvarožník s jablkami
Suroviny
- 3 jablká
- šťava z ½ citróna
- 125 g masla Pilos
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 5 vajec
- 20 g Zlatého klasu
- 60 g hladkej múky Belbake
- 500 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
- štipka soli Kania
- 1 balenie štrúdľového cesta Chef Select & You (9 plátov)
- 80 g roztopeného masla Pilos
- 30 g strúhanky Belbake
- 50 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka a metlička, tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm
POSTUP
Ošúpané jablká nakrájame na kocky a zalejeme citrónovou šťavou.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne za stáleho šľahania po jednom zapracujeme žĺtky, Zlatý klas, múku a tvaroh izbovej teploty. Pridáme jablká a ručne premiešame.
V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli dotuha. Pevný sneh opatrne zapracujeme do tvarohového základu, aby sme nestratili objem.
Päť plátov štrúdľového cesta potrieme roztopeným maslom a uložíme na seba. Opatrne ich vložíme do tortovej formy tak, aby okraje pretŕčali. Povrch posypeme strúhankou a naplníme tvarohovou plnkou. Prebytočné okraje cesta zahneme na plnku.
Zvyšné 4 pláty cesta potrieme maslom a uložíme na seba. Pokrčíme ich a ozdobne uložíme na vrch koláča. Pokvapkáme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 minút dochrumkava.
Tip: Ak by sa tvarožník pripekal, tak ho počas pečenia prikryjeme.
Upečený ho necháme vo forme úplne vychladnúť.
Servírovanie
Štrúdľový tvarožník s jablkami servírujeme posypaný práškovým cukrom.