2
17
Štrúdľový tvarožník s jablkami

Štrúdľový tvarožník s jablkami

1 h 45 m
12 porcií

Suroviny

  • 3 jablká
  • šťava z ½ citróna
  • 125 g masla Pilos
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 5 vajec
  • 20 g Zlatého klasu
  • 60 g hladkej múky Belbake
  • 500 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
  • štipka soli Kania
  • 1 balenie štrúdľového cesta Chef Select & You (9 plátov)
  • 80 g roztopeného masla Pilos
  • 30 g strúhanky Belbake
  • 50 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička, tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm

POSTUP

Ošúpané jablká nakrájame na kocky a zalejeme citrónovou šťavou.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne za stáleho šľahania po jednom zapracujeme žĺtky, Zlatý klas, múku a tvaroh izbovej teploty. Pridáme jablká a ručne premiešame.

V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli dotuha. Pevný sneh opatrne zapracujeme do tvarohového základu, aby sme nestratili objem.

Päť plátov štrúdľového cesta potrieme roztopeným maslom a uložíme na seba. Opatrne ich vložíme do tortovej formy tak, aby okraje pretŕčali. Povrch posypeme strúhankou a naplníme tvarohovou plnkou. Prebytočné okraje cesta zahneme na plnku.  

Zvyšné 4 pláty cesta potrieme maslom a uložíme na seba. Pokrčíme ich a ozdobne uložíme na vrch koláča. Pokvapkáme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 minút dochrumkava.

Tip: Ak by sa tvarožník pripekal, tak ho počas pečenia prikryjeme. 

Upečený ho necháme vo forme úplne vychladnúť.

Servírovanie

Štrúdľový tvarožník s jablkami servírujeme posypaný práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.