22
51
Medové srdce s tvarohovým krémom a ovocím

Medové srdce s tvarohovým krémom a ovocím

1 h 15 m
16 porcií

Korpus

  • 150 g masla Pilos
  • 225 g práškového cukru Castello
  • 75 g medu
  • 3 vajíčka
  • 675 g hladkej múky Castello
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny

 

Náplň

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 750 g roztierateľného tvarohu Pilos
  • 80 g medu
  • 250 g smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 300 g malinového džemu Maribel

 

Ozdoba

  • 100 g jahôd
  • 100 g malín
  • 100 g čučoriedok
  • 100 g mini praliniek J. D. Gross

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • potravinársku fóliu
  • stierku
  • valček
  • šablónu na srdce (vonkajšie rozmery: 32 × 23 cm, vnútorné rozmery: 20 × 11 cm)
  • 3 veľké plechy vystlané papierom na pečenie
  • misku na vodný kúpeľ
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • cukrárske vrecko bez špičky

Čas tuhnutia 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Korpus

V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo s cukrom a medom. Zmes prelejeme do robota a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Potom dôkladne zašľaháme najprv po jednom vajíčka a potom múku so sódou bikarbónou. Vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke. Potom ho rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a pomocou šablóny z nich vyrežeme tvar srdca.

 

Tip: Zo zvyšného cesta môžeme upiecť medové sušienky, ktorými na záver tortu dozdobíme.

 

Vzniknuté 3 srdcia preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.

 

Náplň

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Mascarpone, tvaroh, med a smotanu vyšľaháme do polotuha. Prilejeme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Malinový džem prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Na spodný plát cesta ozdobne na vonkajší a vnútorný okraj nanesieme krém. Do stredu pridáme najprv džem a potom krém. Opatrne položíme druhý plát, jemne pritlačíme a postup zopakujeme. Ukončíme posledným plátom cesta a ozdobíme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme čerstvé ovocie a pralinky alebo sušienky upečené zo zvyšného cesta. Aby medové pláty zmäkli a krém stuhol, tortu necháme odležať v chladničke ideálne cez noc.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. jún 2022, 16:44

    👍

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. jún 2022, 22:15

    Prečo mi nezhustla plnka? Koľko ju treba miešať?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. apríl 2022, 23:22

    Výborný recept! Torta sa mi podarila a bola chutná a krásna. Ďakujem za recept a určite ju spravím zas :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. marec 2022, 14:43

    Výborný chutný recept. Klobúk dole :) Pečieme podľa neho už 5. tortu . Avšak mám zlú skúsenosť keď sa krém šľahá v kuchynskom robote(zostal veľmi riedky). Odporúčam ho vyšľahať ručným mixérom.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. február 2022, 19:14

    Dotaz mam na vonkajsi rozmer sablony srdca a rozmer vnutornehio srdca. Popripade aka sirka kraju je. teraz v sobotu ju chcem robit a potrebujem si urobit sablonu. Dakujem, s pozdravom Anna Belusova

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. marec 2022, 12:11

      Ved citajte mate to v popise

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať