0
1
Wrap plnený trhanou krkovičkou

Wrap plnený trhanou krkovičkou

3 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Trhané mäso

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
  • 1 lyžica štipľavej mletej papriky Kania
  • 50 ml olivového oleja Primadonna
  • 250 ml vody


Tortilla s trhaným mäsom

  • 8 tortilla placiek Snack Day
  • 4 lyžice majonézy Kania
  • 2 lyžice štipľavej mletej papriky
  • 100 g ľadového šalátu
  • 200 g paradajok
  • 175 g kyslých uhoriek Freshona
  • 100 g syra Cheddar Valley Spire


Batatatové hranolčeky

  • 1 kg batatov
  • údená paprika
  • provensálske bylinky


Ešte budeme potrebovať

  • 16 cherry paradajok
  • 32 čiernych olív bez kôstok Baresa

Potrebujeme

zapekaciu misu s pokrievkou alebo alobal, misu, panvicu, strúhadlo, špajdle


POSTUP

Trhané mäso

Krkovičku nakrájame na väčšie kusy, vložíme do zapekacej misy, osolíme a okoreníme. Ochutíme pretlačeným strúčikom cesnaku, trstinovým cukrom, sladkou mletou paprikou a štipľavou mletou paprikou. Premiešame a pokvapkáme olivovým olejom. Takto pripravené mäso necháme marinovať ideálne 24 hodín v chladničke.

Na druhý deň k mäsu prilejeme vodu, zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 120 – 180 minút, kým mäso zmäkne. Upečené mäso so šťavou vidličkami natrháme.


Tortilla s trhaným mäsom

Majonézu zmiešame s čili.

Tortilly opečieme v panvici na sucho a postupne naplníme trhaným mäsom, uhorkami a na pásiky nakrájaným šalátom, plátkami paradajok, strúhaným syrom a čili majonézou.

Do každej polovice zrolovanej tortilly napichneme špajdľu s olivou, polovicou paradajky a opäť olivou.


Batatové hranolčeky

Bataty ošúpeme a nakrájame ich na približne 1 cm hranolčeky. Preložíme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou, údenou mletou paprikou a provensálskym korením. Dôkladne premiešame. Teplovzdušnú fritézu pokvapkáme olejom a hranolčeky opekáme pri teplote 200 °C približne 10 – 12 minút. V polovici času pečenia hranolčeky premiešame a opekáme ďalej.


Servírovanie

Wrap plnený trhanou krkovičkou podávame s hranolčekmi so sladkých zemiakov.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať