Wrap plnený trhanou krkovičkou
Suroviny
Trhané mäso
- 1 kg bravčovej krkovičky
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžica štipľavej mletej papriky Kania
- 50 ml olivového oleja Primadonna
- 250 ml vody
Tortilla s trhaným mäsom
- 8 tortilla placiek Snack Day
- 4 lyžice majonézy Kania
- 2 lyžice štipľavej mletej papriky
- 100 g ľadového šalátu
- 200 g paradajok
- 175 g kyslých uhoriek Freshona
- 100 g syra Cheddar Valley Spire
Batatatové hranolčeky
- 1 kg batatov
- údená paprika
- provensálske bylinky
Ešte budeme potrebovať
- 16 cherry paradajok
- 32 čiernych olív bez kôstok Baresa
Potrebujeme
zapekaciu misu s pokrievkou alebo alobal, misu, panvicu, strúhadlo, špajdle
POSTUP
Trhané mäso
Krkovičku nakrájame na väčšie kusy, vložíme do zapekacej misy, osolíme a okoreníme. Ochutíme pretlačeným strúčikom cesnaku, trstinovým cukrom, sladkou mletou paprikou a štipľavou mletou paprikou. Premiešame a pokvapkáme olivovým olejom. Takto pripravené mäso necháme marinovať ideálne 24 hodín v chladničke.
Na druhý deň k mäsu prilejeme vodu, zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 120 – 180 minút, kým mäso zmäkne. Upečené mäso so šťavou vidličkami natrháme.
Tortilla s trhaným mäsom
Majonézu zmiešame s čili.
Tortilly opečieme v panvici na sucho a postupne naplníme trhaným mäsom, uhorkami a na pásiky nakrájaným šalátom, plátkami paradajok, strúhaným syrom a čili majonézou.
Do každej polovice zrolovanej tortilly napichneme špajdľu s olivou, polovicou paradajky a opäť olivou.
Batatové hranolčeky
Bataty ošúpeme a nakrájame ich na približne 1 cm hranolčeky. Preložíme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou, údenou mletou paprikou a provensálskym korením. Dôkladne premiešame. Teplovzdušnú fritézu pokvapkáme olejom a hranolčeky opekáme pri teplote 200 °C približne 10 – 12 minút. V polovici času pečenia hranolčeky premiešame a opekáme ďalej.
Servírovanie
Wrap plnený trhanou krkovičkou podávame s hranolčekmi so sladkých zemiakov.