3
11
Tarator - bulharská studená polievka

Tarator - bulharská studená polievka

2 h 20 m
4 porcie
  • 4 čerstvé uhorky
  • 400 g bieleho smotanového jogurtu Pilos (10%)
  • 3 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá kôprová alebo feniklová vňať
  • 2 hrste vlašských orechov Alesto
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Postup

Uhorky očistíme a umyjeme. Rozrežeme ich po dĺžke na polovicu a jadierka vydlabeme. Uhorky nakrájame na malé kocky. Vo väčšej miske zmiešame jogurt s nakrájanými uhorkami, olivovým olejom, nadrobno nasekaným cesnakom a kôprom (prípadne feniklovou vňaťou). Trochu vňate si odložíme na neskôr. Ochutíme soľou a čiernym korením. Polievku odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Servírovanie

Polievku servírujeme v miskách, na dno ktorých sme dali 1 – 2 kocky ľadu. Posypeme nahrubo nasekanými orechmi, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme kôprovou alebo feniklovou vňaťou.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.