2
8
Restovaný pstruh s paprikovým čatní

Restovaný pstruh s paprikovým čatní

1 h 15 m
5 porcií
  • 1 kg pstruha dúhového alebo pstruha lososovitého
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • bio olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 bobkové listy Mikado
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 2 červené papriky
  • 1 - 2 štipľavé papričky
  • 80 ml bieleho suchého vína
  • čerstvý tymian
  • 1 limetka
  • 1 francúzska bageta (z predchádzajúceho dňa)
  • 100 g prosciutta Salumeo
  • 300 g listového šalátu (poľníček, rukola, farebný mix šalátov)
  • 2 citróny
  • 50 g syra grana padano Lovilio
  • 2 lyžice masla Pilos
  • feniklová vňať na ozdobu

Postup

Paprikové čatní

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme v menšom hrnci na troche olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy a restujeme dozlatista. Potom pridáme paradajkový pretlak a trstinový cukor. Keď cukor skaramelizuje, pridáme na malé kocky nakrájané červené papriky a štipľavé papričky, z ktorých sme odstránili semienka. Podlejeme vínom. Dusíme na miernom ohni pod pokrievkou 20 – 30 minút, kým paprika nezmäkne a čatní nezačne hustnúť. Na záver dochutíme nasekaným tymianom, limetkovou šťavou a podľa potreby soľou a korením.

Šalát s chrumkavým prosciuttom a krutónmi

Z bagety odkrojíme kôrku a striedku nakrájame na menšie kocky. Orestujeme ich na panvici na troche olivového oleja dozlatista. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Prosciutto opečieme na panvici (bez pridania tuku) dochrumkava a necháme trochu vychladnúť.

Umyté a osušené šalátové listy preložíme do väčšej misky. Pridáme k nim nalámané alebo nakrájané chrumkavé prosciutto a krutóny. Šalát ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a olivovým olejom. Na záver pridáme hoblinky syra grana padano a zľahka premiešame.

Restovaný pstruh

Umytých a očistených pstruhov zbavíme šupín a pripravíme z nich filety. Ochutíme soľou a čiernym korením. Orestujeme ich na panvici na troche olivového oleja najskôr na strane s kožou. Môžeme jemne pritlačiť, aby sa koža prepiekla rovnomerne. Filety otočíme a pečieme na miernom ohni ďalej. Potom pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Stiahneme z ohňa a pokvapkáme šťavou z druhého citróna. Necháme na panvici dôjsť.

Servírovanie

Filet zo pstruha podávame s paprikovým čatní a chrumkavým šalátom. Jedlo môžeme dozdobiť feniklovou vňaťou.

Trik ako filetovať pstruha, nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórii Triky.

Tip

Tento recept si môžete pripraviť zo všetkých čerstvých rýb, ktoré nájdete v našej ponuke. Stačí, keď filety umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a čiernym korením. Opekáme ich panvici na troche olivového oleja 8 – 12 minút v závislosti od hrúbky ryby najskôr na strane s kožou (2/3 celkového času). Môžeme ich jemne pritlačiť, aby sa koža prepiekla rovnomerne. Potom otočíme, pokvapkáme citrónovou alebo limetkovou šťavou, pridáme kúsok masla a dopekáme na miernom plameni.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať