3
29
3-chodové narodeninové menu

3-chodové narodeninové menu

0 min
4 porcie

Šalát s avokádom, mangom a gorgonzolou

  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 2 citróny
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť orechov mix Alesto Fine
  • 150 g gorgonzoly Lovilio
  • 2 avokáda
  • 1 mango
  • olivový olej
  • 160 g šalátového mixu Di Piú

Toskánska paradajková polievka

  • 300 g paradajok
  • 1 malá svetlá bageta
  • olivový olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve Nostia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • syr Grana Padano Lovilio na posypanie

Bravčová panenka plnená gréckym syrom so sušenými paradajkami

  • 200 g cherry paradajok
  • 1 lyžica práškového cukru Castello
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej
  • čerstvý tymian
  • 100 g šunky sušenej vzduchom Dulano
  • 800 g bravčovej panenky
  • 100 g gréckeho syra Eridanous
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 125 g rukoly
  • 1 citrón

Šalát s avokádom, mangom a gorgonzolou

Potrebujeme

  • mažiar

Postup

Červenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Preložíme ju do misy, ochutíme medom, šťavou z 1/2 citróna, soľou a mletým čiernym korením. Premiešame a necháme chvíľu marinovať.

Zmes orechov nasucho opečieme na panvici a potom ich rozdrvíme v mažiari. Dôkladne vychladenú gorgonzolu natrháme na kúsky a obalíme v rozdrvených orechoch. Avokádo a mango ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Preložíme do misky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, trochou olivového oleja a citrónovej šťavy. Premiešame a necháme krátko marinovať.

Šalátový mix ochutíme trochou olivového oleja, citrónovej šťavy, soľou a korením.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naložíme šalátový mix, pridáme kúsky manga a avokáda, marinovanej cibule a na vrch pridáme obalené kúsky gorgonzoly.

Toskánska paradajková polievka

Potrebujeme

  • strúhadlo

Postup

Paradajky krátko oblanšírujeme - povaríme vo vriacej vode, ošúpeme a nakrájame na kocky. Z bagety odkrojíme kôrku a nakrájame ju na malé kocky. V kastróle rozpálime väčšie množstvo olivového oleja a dozlatista na ňom opečieme nakrájanú bagetu. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno, pridáme do základu a krátko orestujeme. Ďalej pridáme nakrájané čerstvé paradajky a paradajky z konzervy. Osolíme, okoreníme a prilejeme vývar. Varíme asi 20 minút. Na záver pridáme hrsť nasekanej bazalky, premiešame a odstavíme.

Servírovanie

Toskánsku paradajkovú polievku podávame v hlbokých tanieroch posypanú nastrúhaným syrom Grana Padano a pokvapkanú olivovým olejom.

Bravčová panenka plnená gréckym syrom so sušenými paradajkami

Potrebujeme

  • papier na pečenie
  • malé sitko
  • pekáč
  • alobal

Postup

Sušené cherry paradajky

Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a poukladáme kožou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme práškovým cukrom, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Na vrch pridáme niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu. Na papier na pečenie poukladáme aj plátky sušenej šunky. Pečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 15 - 20 minút.

Bravčová panenka

Bravčovú panenku nakrájame na asi 8 cm kúsky a nožom do každého spravíme otvor, ktorý naplníme gréckym syrom nakrájaným na hrubšie hranolčeky. Panenku poukladáme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme lístky rozmarínu, roztlačené strúčiky cesnaku aj so šupkou, osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame a necháme krátko marinovať. Panenku sprudka opečieme na panvici na olivovom oleji zo všetkých strán do zlatohneda, na panvicu pridáme aj cesnak a rozmarín z marinády. Opečené mäso vrátime do pekáča a dáme do rúry na 180 °C na 8 – 10 minút dopiecť. Hneď ako pekáč vyberieme z rúry, prikryjeme ho alobalom a mäso necháme niekoľko minút odpočívať. Pred podávaním nakrájame panenku na plátky.

Rukolový šalát

Rukolu v miske ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Rukolu rozprestrieme na tanier, pridáme sušené paradajky, opečenú sušenú šunku a plátky plnenej panenky. Na záver polejeme výpekom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. september 2014, 22:30

    ste super! milujem marcela je zenaty? moje miery 100 60 90 milujeeeeeeeeeeeeem ta marcel ihnacak a ty ma tiez milujes len este nevies ze to vies :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. september 2014, 12:44

    som rada, že som vás videla spolu variť. Každá Vaša práca je gurmánskym zážitkom. Už sa teším, keď si to vyskúšam. Možno by ma potešilo, keby ste ukázali ako pripravujete vývary, ktoré sa často používajú. Ďakujem, Diana

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. september 2014, 19:32

    Skvelé - určite to úžasne chutí, niečo z toho vyskúšame doma, ale bolo to skvelé aj na pozeranie. Spolu sú páni kuchári ohromne zábavní :) Ďakujeme ;)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať