Hrachová kaša s vyprážanou klobásou
Suroviny
Kaša
- 200 g žltého hrachu
- 25 g bravčovej masti Pikok
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžica drveného majoránu Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
Klobása
- 600 g klobásy
- 100 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky Belbake
- 25 g bravčovej masti Pikok
Servírovanie
- 2 cibule
- 100 g bravčovej masti Pikok
- 1 hrsť petržlenovej vňate
Potrebujeme
- špajdle, sitko, tyčový mixér, papierové utierky
POSTUP
Kaša
Hrach namočíme, necháme 3 hodiny odstáť a následne scedíme a uvaríme v čistej vode domäkka.
Tip: Hrach solíme až tesne pred dovarením. Ak by sme ho osolili na začiatku, mohol by sa variť dlhšie.
1 cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici s lyžicou rozpustenej masti domäkka.
Uvarený hrach scedíme, pridáme k cesnaku s cibuľou. Necháme variť pár minút a na konci osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
Klobása
Klobásu stočíme a prepichneme špajdľami. Obalíme v klasickom trojobale, najskôr v hladkej múke, následne v rozmiešanom vajci a nakoniec v strúhanke. Vyprážame dozlatista v panvici s rozpálenou bravčovou masťou.
Servírovanie
2 cibule ošúpeme, nakrájame nadrobno a pomaly orestujeme dozlatista v panvici so 4 lyžicami bravčovej masti.
Klobásu s kašou naservírujeme na tanier a prelejeme orestovanou cibuľkou. Nakoniec ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.