Teľacie rezne s gnocchmi a feniklom
- 4 teľacie rezne
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá bazalka
- asi 16 plátkov španielskej šunky Jamon Serano Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- hladká múka Belbake (na pomúčenie mäsa)
- 150 ml sladkého bieleho vína
- 1 lyžica masla Pilos
- 300 g zemiakov
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- asi 100 g hrubej múky Belbake
- 1 červená cibuľa
- 1 fenikel
- 100 ml vývaru
- 8 cherry paradajok
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
POTREBUJEME
- špajdle
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
Teľacie rezne
Teľacie rezne rozdelíme na polovicu a naklepeme cez fóliu natenko. Osolíme a okoreníme. Na každý plátok pridáme zopár lístkov bazalky, zabalíme do plátkov sušenej šunky, ktorú upevníme pomocou špajdlí alebo špáradiel.
Zľahka posypeme múkou a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany. Stíšime plameň a podlejeme vínom. Varíme, kým sa z vína neodparí alkohol. Potom pridáme maslo a na miernom plameni dusíme asi 15 minút. Z hotového mäsa odstránime špajdle.
Zemiakové gnocchi
Očistené a umyté zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. Podľa potreby osolíme, pridáme k nim vajce, žĺtok a premiešame. Prisypeme hrubú múku a doske vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnako veľké časti. Z každej časti vytvarujeme rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčekov krájame gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 3 - 4 minúty.
Zelenina
Na rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú na pásiky. Po chvíli pridáme uvarený a na mesiačiky nakrájaný fenikel, uvarené a scedené gnocchi a podlejeme vývarom. Môžeme priliať aj výpek z mäsa. Potom pridáme na ¼ nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Necháme prejsť varom.
Servírovanie
Jedlo podávame dozdobené lístkami bazalky.