0
14
Teľacie rezne s gnocchmi a feniklom

Teľacie rezne s gnocchmi a feniklom

1 h 30 m
4 porcie
  • 4 teľacie rezne 
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá bazalka
  • asi 16 plátkov španielskej šunky Jamon Serano Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • hladká múka Belbake (na pomúčenie mäsa)
  • 150 ml sladkého bieleho vína
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 300 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • asi 100 g hrubej múky Belbake
  • 1 červená cibuľa
  • 1 fenikel
  • 100 ml vývaru
  • 8 cherry paradajok
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

POTREBUJEME

  • špajdle
  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu

Teľacie rezne

Teľacie rezne rozdelíme na polovicu a naklepeme cez fóliu natenko. Osolíme a okoreníme. Na každý plátok pridáme zopár lístkov bazalky, zabalíme do plátkov sušenej šunky, ktorú upevníme pomocou špajdlí alebo špáradiel.

Zľahka posypeme múkou a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany. Stíšime plameň a podlejeme vínom. Varíme, kým sa z vína neodparí alkohol. Potom pridáme maslo a na miernom plameni dusíme asi 15 minút. Z hotového mäsa odstránime špajdle.

Zemiakové gnocchi

Očistené a umyté zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. Podľa potreby osolíme, pridáme k nim vajce, žĺtok a premiešame. Prisypeme hrubú múku a doske vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnako veľké časti. Z každej časti vytvarujeme rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčekov krájame gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 3 - 4 minúty.

Zelenina

Na rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú na pásiky. Po chvíli pridáme uvarený a na mesiačiky nakrájaný fenikel, uvarené a scedené gnocchi a podlejeme vývarom. Môžeme priliať aj výpek z mäsa. Potom pridáme na ¼ nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Necháme prejsť varom.

Servírovanie

Jedlo podávame dozdobené lístkami bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať