5
0
Torta pre deti k Halloweenu

Torta pre deti k Halloweenu

1 h 45 m
15 porcií

Korpus

  • 840 g tekvicového pyré (asi 1,6 kg tekvice hokkaido)
  • 8 vajíčok
  • 360 g kryštálového cukru Castello
  • 440 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 600 g polohrubej múky Castello
  • 4 lyžičky sódy bikarbóny Castello
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku Castello
  • 1 lyžička soli Castello
  • 4 lyžičky mletej škorice Mikado
  • kôra z 2 pomarančov

Plnka

  • 450 g zmäknutého masla Pilos
  • 400 g práškového cukru Castello
  • šťava z 1 citróna
  • kôra z 2 pomarančov
  • 360 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic

Ozdoba

  • 1 kg fondánu (čierny, oranžový a zelený)

POSTUP

POTREBUJEME

  • plech na pečenie 
  • papier na pečenie
  • ponorný mixér
  • šľahací mixér
  • sitko
  • strúhadlo
  • stierku
  • 2 formy na pečenie (priemer 20 cm)
  • valček
  • ostrý nožík
  • štetce na maľovanie
  • formičku na vykrajovanie v tvare listu

Korpus

Tekvicu očistíme, nakrájame na kúsky a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C. Keď vychladne, rozmixujeme ju na pyré. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Opatrne prilejeme olej a zašľaháme aj tekvicové pyré. Preosiate suché ingrediencie a pomarančovú kôru primiešame už ručne. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 35-45 minút.

Plnka

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do nadýchanej peny. Pridáme šťavu z citróna a pomarančovú kôru. Ručne stierkou vmiešame krémový syr.

Torta

Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Potierame ich krémom a vrstvíme na seba. Na záver celú tortu potrieme krémom a necháme stuhnúť.

Na ozdobenie

Stuhnutú tortu zrežeme do tvaru tekvice. Čierny fondán rozvaľkáme a nalepíme na jednu stranu torty. Oranžový fondán rozvaľkáme na veľký kruh a vyrežeme doň oči, nos a ústa tekvice. Fondán opatrne položíme na tortu – tvárou na čierny fondán. Miesta, kde sa fondány dotýkajú „zlepíme“ vodou. Prebytočný fondán zrežeme. Na vrch torty umiestnime stopku a lístky zo zeleného fondánu. Tortu pomocou štetca potrieme vodou, aby sa leskla a môžeme vytieňovať hnedým farbivom.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. október 2018, 17:57

    Fakt nedomyslena umelina. Niekomu sa recepty pacia,no aj p. Busova by uz mohla skoncit

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      24. október 2018, 12:05

      Aj môj názor. Tie recepty sú hrozné, nenapadlo by ma ani jeden vyskúšať.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. október 2018, 12:38

    že pre deti... ani nepriateľovi by som to neodporúčala jesť. a dve kila poťahovky hrubej centimeter... des... Síce pekné, ale nekonzumovateľné...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. október 2018, 18:48

    Vyzerá to krásne, ale to je tak všetko, toto by som ja nejedla a deťom by som to nedala už vobec, Aby bolo v jednej torte skoro kilo cukru a kilo tuku a 600 g bielej múky, hrozne je to len čítať, škoda toho tekvicoveho pyré..

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. október 2018, 11:33

      Plne s Vami súhlasím. Receptov tohto typu je tu väčšina. Škoda, že neuvádzajú energetické tabuľky na porciu.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. október 2018, 13:56

    Mám tyhle recepty ráda. Nechávám se jimi inspirovat. Proč když je to dort pro děti je tam tolik krystalového rafinovaného cukru !!!! Myslím že by se ten cukr třeba do těsta dal nahradit sirupem vždyť ta dýně je taky sladká a krém by se dal taky udělat trochu jinak. A ten fondán tam jeho taky dost. Dort upeču ale celý si ho předělám a snížím ten cukr.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. október 2018, 13:39

    Uzasne! SKVELE NESKUTOCNE

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info