Torta pre deti k Halloweenu
Korpus
- 840 g tekvicového pyré (asi 1,6 kg tekvice hokkaido)
- 8 vajíčok
- 360 g kryštálového cukru Belbake
- 440 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 600 g polohrubej múky Belbake
- 4 lyžičky sódy bikarbóny Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- 4 lyžičky mletej škorice Mikado
- kôra z 2 pomarančov
Plnka
- 450 g zmäknutého masla Pilos
- 400 g práškového cukru Belbake
- šťava z 1 citróna
- kôra z 2 pomarančov
- 360 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
Ozdoba
-
1 kg fondánu (čierny, oranžový a zelený)
POSTUP
POTREBUJEME
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- ponorný mixér
- šľahací mixér
- sitko
- strúhadlo
- stierku
- 2 formy na pečenie (priemer 20 cm)
- valček
- ostrý nožík
- štetce na maľovanie
- formičku na vykrajovanie v tvare listu
Korpus
Tekvicu očistíme, nakrájame na kúsky a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C. Keď vychladne, rozmixujeme ju na pyré. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Opatrne prilejeme olej a zašľaháme aj tekvicové pyré. Preosiate suché ingrediencie a pomarančovú kôru primiešame už ručne. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 35-45 minút.
Plnka
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do nadýchanej peny. Pridáme šťavu z citróna a pomarančovú kôru. Ručne stierkou vmiešame krémový syr.
Torta
Upečené a vychladnuté korpusy rozrežeme vodorovne na polovice. Potierame ich krémom a vrstvíme na seba. Na záver celú tortu potrieme krémom a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie
Stuhnutú tortu zrežeme do tvaru tekvice. Čierny fondán rozvaľkáme a nalepíme na jednu stranu torty. Oranžový fondán rozvaľkáme na veľký kruh a vyrežeme doň oči, nos a ústa tekvice. Fondán opatrne položíme na tortu – tvárou na čierny fondán. Miesta, kde sa fondány dotýkajú „zlepíme“ vodou. Prebytočný fondán zrežeme. Na vrch torty umiestnime stopku a lístky zo zeleného fondánu. Tortu pomocou štetca potrieme vodou, aby sa leskla a môžeme vytieňovať hnedým farbivom.