Tekvicová roláda s lahodným krémom
Suroviny
- 1 hokkaido tekvica
- šťava z ½ citróna
- 3 vajcia
- 130 g polohrubej múky Belbake
- 220 g kryštálového cukru Belbake
- 5 g perníkového korenia
- 30 g práškového cukru Belbake
- 250 g tekvicového pyré
Krém
- 150 g masla Pilos
- 250 g práškového cukru Belbake
- 400 g nátierky z čerstvého syra Pilos
- 5 g mletej škorice Kania
Ešte budeme potrebovať
- 30 g práškového cukru Belbake
Servírovanie
- 5 g mletej škorice Kania
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
Postup
Tekvicu rozpolíme, odstránime jadierka a so šupkou ju nakrájame na kúsky. Pečieme domäkka, v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút. Následne ju rozmixujeme na pyré s citrónovou šťavou a vajcami. Prisypeme múku, kryštálový cukor a perníkové korenie. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 – 20 minút. Cesto necháme mierne vychladnúť a pocukrujeme ho práškovým cukrom. Roládu zrolujeme a kým chladne, pripravíme krém. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme krémový syr a škoricu. Roládu rozrolujeme a potrieme krémom z vnútra aj po povrchu.
Servírovanie
Tekvicovú roládu s lahodným krémom posypeme škoricou a nakrájame na kusy.