Tortilla plnená mletým mäsom
- 400 g mletého bravčového mäsa
- rastlinný olej Promienna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- karí korenie Mikado
- mletá štipľavá paprika Mikado
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 50 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 50 g uvarenej červenej fazule Cornfarm
- 200 g syra mature cheddar Valley Spire
- 2 avokáda
- šťava z 1 limetky
- 1 červená cibuľa
- 6 tortilla placiek Crusti Croc
- rukola
- ľadový šalát
- poľníček
Postup
POTREBUJEME
- strúhadlo
Cibuľu a štipľavú papričku nasekáme nadrobno a cesnak na plátky. Orestujeme ich na rozohriatom oleji. Po chvíli pridáme mleté mäso a restujeme, kým sa nezačne rozpadávať. Ochutíme soľou, korením, karí korením a mletou paprikou. Premiešame a pridáme paradajky z konzervy. Dusíme domäkka približne 30 minút. Nakoniec primiešame kukuricu a uvarenú červenú fazuľu.
Medzitým pripravíme avokádovú pastu. Avokádo rozdelíme na polovice, pomocou lyžice vyberieme dužinu a roztlačíme vidličkou. Ochutíme limetkovou šťavou, nasekanou červenou cibuľou, soľou a korením. Dôkladne premiešame.
Tortilla placku položíme na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Navrstvíme na ňu mäsovú zmes, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a prikryjeme druhou plackou. Opekáme z oboch strán dochrumkava. Stiahneme z ohňa, necháme trochu vychladnúť a potom nakrájame na štvrtinky.
Servírovanie
Tortilly podávame s listovým šalátom a avokádovou pastou.
Tip: Trik ako rýchlo a jednoducho očistiť avokádo nájdete v kategórii Triky na stránke kuchynalidla.sk.