Tvarohový koláč zo špaldovej múky
Cesto
- 250 g hladkej špaldovej múky Belbake
- 50 g práškového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 80 g zmäknutého masla Pilos
- 150 g bieleho jogurtu Pilos (3,7 %)
Plnka
- 450 g vanilkového tvarohu Pilos
- 3 žĺtky
- 100 g mrazeného lesného ovocia
Postup
POTREBUJEME
- plech na pečenie s rozmermi 30x40 cm
- papier na pečenie
- potravinovú fóliu
- valček
- kúsok čistej záclony so vzorom
- sitko
Cesto
Múku, cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske. Pridáme zmäknuté maslo a jogurt a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a na 30 minút vložíme do chladničky. Potom cesto rozdelíme na dve časti a obe medzi potravinovými fóliami vyvaľkáme na 0,5 cm tenké pláty vo veľkosti plechu.
Tvarohový koláč
Na plech vystlaný papierom na pečenie prenesieme pomocou valčeka prvé rozvaľkané cesto. Na cesto nalejeme vanilkový tvaroh zmiešaný so žĺtkami a uložíme lesné ovocie, ktoré sme predtým nechali rozmraziť. Na plnku opatrne prenesieme druhé vyvaľkané cesto. Okraje koláča prstami
zatlačíme, aby sa obe vrstvy cesta spojili. Celý koláč popicháme vidličkou. Pečieme približne 20 - 30 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč necháme dôkladne vychladnúť.
Servírovanie
Koláč môžeme zaujímavo dozdobiť práškovým cukrom tak, že na koláč položíme čistý kus záclony a pomocou sitka posypeme práškovým cukrom. Záclonu z koláča opatrne zložíme.