6
13
Tvarohový koláč s ovocím

Tvarohový koláč s ovocím

45 min
4 porcie
  • 1 chladené lístkové cesto Chef Select
  • 1 vajíčko na potretie
  • 300 g vanilkového tvarohové dezertu Pilos
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžičky zemiakového škrobu Castello
  • 150 g mrazeného lesného ovocia
  • 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • práškový cukor Castello na posypanie
  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

Potrebujeme

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie
  • sitko

 

Lístkové cesto rozprestrieme a rozrežeme na 3 rovnako veľké obdĺžniky. Prvú časť cesta opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Z ďalších dvoch častí vyrežeme stred, aby zostal iba okraj široký približne 2 cm.

Prvé vyrezané cesto preložíme na nevyrezané cesto a opatrne ho pritlačíme na vajíčkom potreté okraje. Opäť potrieme vajíčkom a priložíme druhý vyrezaný okraj. Nevyrezané cesto opatrne popicháme vidličkou.

100 g vanilkového tvarohového dezertu ručne zmiešame so žĺtkom a 1 lyžičkou škrobu. Plnkou naplníme vaničku, ktorú sme vytvorili z cesta. Plnka nesmie pretiecť cez okraje, pretože sa nezdvihnú. Vrchný okraj cesta potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Medzitým zohrejeme ovocie s trstinovým cukrom. Keď ovocie pustí šťavu a cukor sa rozpustí, pridáme 1 lyžičku škrobu a dôkladne premiešame. Hneď ako začne šťava hustnúť, odstavíme ovocie z ohňa a necháme ho vychladnúť.

Upečené cesto necháme dôkladne vychladnúť a potom ho naplníme zvyšným vanilkovým tvarohovým dezertom. Na tvaroh opatrne navrstvíme ovocie a dáme stuhnúť do chladničky min. na 2 hodiny. Pred podávaním môžeme koláč posypať práškovým cukrom a dozdobiť lístkami čerstvej mäty.

Tip: Zo zvyšného lístkového cesta môžete upiecť taštičky, tyčinky, košíčky či tortičky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. február 2017, 16:02

    Ja by som sa chcela spytat, na vanilkovy tvarohovy dezert ? To je ochuteny obycajny tvaroh ? Dakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. február 2017, 22:27

    Výborný rýchly receptík. Ďakujeme, koláčik chutil a minul sa na jedno posedenie :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. január 2017, 16:31

    Vyzera to efektne a aj chutne. No zda sa mi to zbytocne komplikovane...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2017, 09:30

    "HANNBA" :D je, že viete tu len každému na internete nakladať, urážať a oháňať sa tým, kto koľko za čo berie €. Keby ste radšej skúsili vy pridať nejaký zaujímavý recept alebo nápad. Koláče a zákusky nie sú len o ingredienciách, ale aj o tom, ako sa prezentujú. A ak si všimnete, všetky koláče, zákusky sú vyrábané z rovnakých alebo podobných surovín, tak neviem čo čakáte, či tu bude piecť zo vzduchu alebo z čoho aby vás to nadchlo. A ak si prelustrujete iné recepty, tak na komentáre odpovedali. To že neodpovedajú teraz, ani neviete s čím súvisí, nie každý sedí len za internetom ako väčšina "hejterov" čo tu píšu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. január 2017, 22:15

    Oni to nečítaju aj ked su dobre kometare, skus na FB napisat aj ked odozva bude rovnaka, ziadna :D

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať