Tvarohový koláč s ovocím
- 1 chladené lístkové cesto Chef Select
- 1 vajíčko na potretie
- 300 g vanilkového tvarohové dezertu Pilos
- 1 žĺtok
- 2 lyžičky zemiakového škrobu Belbake
- 150 g mrazeného lesného ovocia
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- práškový cukor Belbake na posypanie
- čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
Potrebujeme
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- pierko na potieranie
- sitko
Lístkové cesto rozprestrieme a rozrežeme na 3 rovnako veľké obdĺžniky. Prvú časť cesta opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Z ďalších dvoch častí vyrežeme stred, aby zostal iba okraj široký približne 2 cm.
Prvé vyrezané cesto preložíme na nevyrezané cesto a opatrne ho pritlačíme na vajíčkom potreté okraje. Opäť potrieme vajíčkom a priložíme druhý vyrezaný okraj. Nevyrezané cesto opatrne popicháme vidličkou.
100 g vanilkového tvarohového dezertu ručne zmiešame so žĺtkom a 1 lyžičkou škrobu. Plnkou naplníme vaničku, ktorú sme vytvorili z cesta. Plnka nesmie pretiecť cez okraje, pretože sa nezdvihnú. Vrchný okraj cesta potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
Medzitým zohrejeme ovocie s trstinovým cukrom. Keď ovocie pustí šťavu a cukor sa rozpustí, pridáme 1 lyžičku škrobu a dôkladne premiešame. Hneď ako začne šťava hustnúť, odstavíme ovocie z ohňa a necháme ho vychladnúť.
Upečené cesto necháme dôkladne vychladnúť a potom ho naplníme zvyšným vanilkovým tvarohovým dezertom. Na tvaroh opatrne navrstvíme ovocie a dáme stuhnúť do chladničky min. na 2 hodiny. Pred podávaním môžeme koláč posypať práškovým cukrom a dozdobiť lístkami čerstvej mäty.
Tip: Zo zvyšného lístkového cesta môžete upiecť taštičky, tyčinky, košíčky či tortičky.