Ananásový pohár s kokosovým krémom
Suroviny
Pšenová vrstva
- 150 g pšena Campo Largo
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
- 1 konzerva (400 ml) kokosového mlieka Light
- 50 g medu
Krémová vrstva
- 500 g plnotučného kokosového mlieka (tuhá časť)
- 250 g mascarpone Lovilio
- 40 g medu
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
- 40 ml tuzemáku Alliance
Ananásová vrstva
- 1 čerstvý ananás alebo 2 konzervy ananásových kúskov Freshona
- šťava z ½ citróna
- 40 g medu
- 1 hrsť čerstvej mäty
Ozdoba
- hoblinky kokosu alebo mandľové lupienky
Potrebujeme
sitko, robot s nadstavcom metlička, dve cukrárske vrecká bez špičky, 6 pohárov s objemom cca 250 ml
POSTUP
Pšenová vrstva
Pšeno prepláchneme, zmiešame s kokosom a kokosovým mliekom. Varíme približne 10 minút do zhustnutia. Potom odstavíme, ochutíme medom a necháme vychladnúť.
Krémová vrstva
V robote vyšľaháme tuhú časť kokosového mlieka spolu s mascarpone a medom dotuha. Potom pridáme kokos, tuzemák a krátko šľaháme do spojenia.
Ananásová vrstva
Očistený ananás pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a vyrežeme tvrdú stredovú časť. Ananás nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s citrónovou šťavou, medom a nasekanými lístkami mäty.
Vychladnutým pšenom naplníme cukrárske vrecko bez špičky. Druhé vrecko naplníme krémom. Do pohára nanesieme najprv pšenovú, potom krémovú a nakoniec ananásovú vrstvu. Postup zopakujeme a ukončíme ananásom. Dozdobíme hoblinkami kokosu a lístkami mäty.