Údený losos s chrenovou smotanou a čiernym kaviárom
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 1 lyžica čerstvého nastrúhaného alebo sterilizovaného chrenu Mikado
- 1 citrón
- morská soľ v mlynčeku Kania
- tmavý toastový chlieb Rivercote
- 150 g údeného lososa Laschinger
- čierny kaviár Royal Greenland
Postup
Kyslú smotanu zmiešame s chrenom, preložíme do sitka vystlaného gázou a prebytočnú tekutinu necháme stiecť (najlepšie cez noc v chladničke). Odstredenú smotanu zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a ochutíme morskou soľou.
Z toastového chleba vykrojíme kolieska s priemerom asi 3 cm. Opečieme ich na suchej panvici dochrumkava. Na každé koliesko položíme kúsok údeného lososa zvinutého do kornútika. Takto pripravený kornútik naplníme ochutenou odstredenou smotanou. Na záver ozdobíme čiernym kaviárom.