Valentínske raňajky
Suroviny
Sladké toasty
- 6 jahôd
 - 2 lyžičky trstinového cukru Belbake
 - 1,5 lyžičky krémového balsamica Italiamo
 - 4 krajce toastového chleba Rivercote
 - maslo Pilos
 - nátierka z čerstvého syra Goldessa Classic
 - pár lístkov čerstvej mäty
 - práškový cukor Belbake
 
	
Slané toasty
- 6 cherry paradajok
 - 60 g syra feta Milbona
 - ½ červenej cibule
 - 2 lyžice olivového oleja Primadonna
 - 4 toasty toastového chleba Rivercote
 - maslo Pilos
 - 2 vajcia
 - nátierka z čerstvého syra Goldessa Classic
 - pár lístkov čerstvej bazalky
 
Potrebujeme
- formičku na vykrajovanie v tvare srdca
 
POSTUP
Sladké toasty
Nadrobno nakrájané jahody, trstinový cukor a balsamico zmiešame.
Toastové chleby potrieme z jednej strany maslom. V strede dvoch toastov vykrojíme srdiečka. Všetky štyri krajce opečieme na rozohriatej panvici z oboch strán dochrumkava.
Na nevykrojené toasty natrieme nátierku, pridáme jahodovú zmes a pár lístkov mäty. Prikryjeme vykrojenými krajcami chleba a posypeme práškovým cukrom.
Slané toasty
Nadrobno nakrájané paradajky, feta syr, cibuľu a olej zmiešame.
V strede dvoch toastov vykrojíme veľké srdiečka. Všetky krajce potrieme z jednej strany maslom. Do vykrojených srdiečok v toaste na rozohriatej panvici vyklepneme vajcia a pečieme približne 10 minút alebo podľa chuti.
Nevykrojené krajce opečieme na panvici. Natrieme nátierkou, posypeme paradajkovo-fetovou zmesou a prikryjeme toastovým chlebom so zapečeným vajíčkom.
Dozdobíme lístkami bazalky.
	
                





 Beautifood