21
23
Plnené moravské koláče s posýpkou

Plnené moravské koláče s posýpkou

1 h 50 m
20 porcií

Cesto

  • 1 vanilínový cukor
  • 300 ml vlažného mlieka Pilos
  • 30 g droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 2 žĺtky
  • 100 g zmäknutého masla
  • štipka soli Castello
  • 1 vajíčko na potretie

Tvarohová plnka

  • 150 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 vajíčko
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1/2 hrnčeka sušených hrozienok Belbake
  • tuzemák Alliance na namočenie hrozienok

Lekvárová plnka

  • 5 lyžíc slivkového lekváru Sympathica

Orechová plnka

  • 150 g mletých vlašských orechov Alesto Fine
  • 100 ml horúceho mlieka Pilos
  • 2 lyžice kryštálového cukru Castello

Maková plnka

  • • 150 g mletého maku Gardis
  • 120 ml horúceho mlieka Pilos
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 1 vanilínový cukor

Posýpka

  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g hrubej múky
  • 50 g roztopeného masla

Potrebujeme

  • dosku na vaľkanie, valček
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie

Cesto

Vo vlažnom mlieku s vanilínovým cukrom rozdrobíme droždie a pripravíme si kvások. Medzitým v miske zmiešame hladkú múku, kryštálový cukor, žĺtky, zmäknuté maslo a štipku soli. Prilejeme pripravený kvások a vypracujeme vláčne cesto. Správne vymiesené cesto sa odliepa od stien misky. Cesto prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 30 minút.

Plnky

Každú plnku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií v samostatných miskách.

Posýpka

Kryštálový cukor a hrubú múku zmiešame v miske. Do zmesi prilejeme roztopené maslo a miešame, až kým sa všetky zložky nespoja.

Moravské koláče

Vykysnuté cesto na doske premiesime. Rozvaľkáme približne 0,5 cm a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska naplníme jednou z plniek alebo slivkovým lekvárom. Plnku v kolieskach zabalíme tak, aby vznikli malé buchty. Druhou stranou pohára každú buchtu trochu zatlačíme a spravíme v nej priehlbinku (môžeme si pomôcť aj lyžicou), ktorú naplníme ľubovoľnou plnkou. Moravské koláče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba, aby sa počas pečenia nezlepili. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme pripravenou posýpkou. Na plechu ich ešte asi 10 – 15 minút necháme podkysnúť. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180 °C dozlatista.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info