1
5
Veľkonočné judáše

Veľkonočné judáše

1 h 15 m
16 porcií
  • 300 ml mlieka
  • 3/4 kocky droždia
  • 120 g zmäknutého masla
  • 80 g medu
  • 2 žĺtky
  • 500 g hladkej múky
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • štipka soli
  • med na potretie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • strúhadlo
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie

Veľkonočné judáše

Z 200 ml vlažného mlieka a rozmrveného droždia si pripravíme kvások.

Maslo, med a žĺtky vyšľaháme mixérom dohladka. Po častiach k maslovej zmesi primiešame múku. Prilejeme kvások a zvyšné mlieko, pridáme citrónovú kôru a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť približne 30 minút.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 častí. Z každej časti vyšúľame valček, ktorého oba konce zvinieme do tvaru ulity. Vzniknú nám tak judáše, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 25 minút v predhriatej rúre pri 180 °C. Po upečení ešte horúce judáše potrieme teplým medom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať