Vianočkový puding s čokoládou a černicami
- 2 vianočky
- 50 g roztopeného masla Pilos
- 2 celé vajcia
- 5 žĺtkov
- 80 g trstinového cukru Belbake
- kôra z 1 pomaranča
- 300 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
- 200 g černíc
- 30 g masla Pilos na vymazanie formy
POSTUP
POTREBUJEME
- štetec na potieranie
- grilovacie kliešte
- gril s pokrievkou
- metličku
- strúhadlo
- neperforovanú hliníkovú grilovaciu tácku
Vianočky nakrájame na plátky a potrieme roztopeným maslom. Grilujeme ich z obidvoch strán dozlatista. V miske vymiešame metličkou celé vajcia spolu so žĺtkami a trstinovým cukrom. Primiešame nastrúhanú pomarančovú kôru, mlieko a smotanu. Do maslom vymazanej grilovacej tácky poukladáme do dvoch radov plátky vianočiek. Zalejeme ich vaječnou zmesou, posypeme nasekanou čokoládou a polovicou černíc. Vianočkový puding grilujeme pod pokrievkou približne 20 minút.
Tip: Doba grilovania závisí od typu grilu. Vianočkový puding môžeme piecť aj v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20 minút
Servírovanie
Vychladnutý vianočkový puding podávame nakrájaný na rezy a dozdobený zvyšnými černicami.