Vyprážané sardinky s paradajkovým dipom
Suroviny
Dip
- 400 g krájaných paradajok z konzervy Baresa
- 1 červená cibuľa
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- keramický mlynček s čili Kania
- 2 strúčiky cesnaku
Sardinky
- 100 g hladkej múky Belbake
- 200 g štipľavej mletej papriky Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 800 g čerstvých sardiniek bez hlavy
- 2 vajcia
- repkový olej Vita D´or
- 1 citrón
Potrebujeme
- papierové utierky, tyčový mixér
POSTUP
Paradajky z konzervy, nakrájanú červenú cibuľu, koriander, soľ, korenie, čili a cesnak rozmixujeme nahrubo.
Sardinky očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme.
Do misy nasypeme múku, štipľavú papriku, soľ a korenie.
V ďalšej mise obalíme očistené ryby v rozšľahaných vajciach. Po jednom ich preložíme do múčnej zmesi, obalíme a vypražíme na rozpálenom oleji dozlatista.
Servírovanie
Vyprážané sardinky servírujeme s paradajkovým dipom.