0
0
Vyprážané sardinky s paradajkovým dipom

Vyprážané sardinky s paradajkovým dipom

30 min
4 porcie

Suroviny

Dip

  • 400 g krájaných paradajok z konzervy Baresa
  • 1 červená cibuľa
  • 1 hrsť čerstvého koriandra
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • keramický mlynček s čili Kania
  • 2 strúčiky cesnaku


Sardinky

  • 100 g hladkej múky Belbake
  • 200 g štipľavej mletej papriky Kania
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • 800 g čerstvých sardiniek bez hlavy
  • 2 vajcia
  • repkový olej Vita D´or
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • papierové utierky, tyčový mixér

POSTUP

Paradajky z konzervy, nakrájanú červenú cibuľu, koriander, soľ, korenie, čili a cesnak rozmixujeme nahrubo.

Sardinky očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme.

Do misy nasypeme múku, štipľavú papriku, soľ a korenie.

V ďalšej mise obalíme očistené ryby v rozšľahaných vajciach. Po jednom ich preložíme do múčnej zmesi, obalíme a vypražíme na rozpálenom oleji dozlatista.

Servírovanie

Vyprážané sardinky servírujeme s paradajkovým dipom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať