Vyprážaný Camembert s hranolkami a tatárskou omáčkou
Suroviny
- 3 lyžice majonézy Kania
- ½ cibule
- 2 zavárané uhorky Freshona
- 1 lyžička plnotučnej horčice Kania
- 1 lyžica kyslej smotany Pilos
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- mrazené hranolčeky Harvest Basket
- 2 syry Camembert Pilos
- hladká múka Belbake
- 1 vajce
- 1 lyžica mlieka Pilos
- strúhanka Belbake
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 hrsť listov ľadového šalátu
- 5 cherry paradajok
Potrebujeme
- fritézu
Tip: Pozri naše teplovzdušné fritézy.
POSTUP
V miske zmiešame majonézu, najemno nasekanú cibuľu a uhorky, horčicu, kyslú smotanu, soľ a korenie.
Tip: Namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj nálev z uhoriek.
Do fritézy dáme hranolky, polejeme olejom, premiešame a fritujeme cca 20 minút pri teplote 200 °C stupňov.
Camembert obalíme v trojobale – najskôr v múke, potom v rozšľahanom a osolenom vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Syr obalíme ešte raz vo vajci a v strúhanke.
Tip: Camembert neprepichujeme, aby počas vyprážania nevytiekol.
Obalený syr odložíme na 15 minút do chladničky.
Vysmážame v oleji dozlatista.
Servírovanie
Vyprážaný camembert podávame s hranolkami, tatárskou omáčkou a s nakrájaným šalátom so cherry paradajkami.