1
50
Špenátové zapečené zemiaky s batatmi

Špenátové zapečené zemiaky s batatmi

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g cherry paradajok
  • soľ Belbake
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 2 lyžice kyslej smotany Pilos
  • 1 vajce
  • 2 väčšie bataty
  • 2 väčšie zemiaky
  • 200 g strúhanej mozzarelly Lovilio

Potrebujeme

zapekaciu misu s rozmermi cca 18 × 23 cm


POSTUP

Na olivovom oleji zľahka opražíme nasekaný cesnak s nakrájanými cherry paradajkami. Osolíme a okoreníme. Pridáme čerstvý špenát, ktorý necháme spariť (ak sa celý špenát nezmestí do panvice, sparíme najskôr polovicu a potom pridáme zvyšnú časť).

Sparený špenát s paradajkami nakrájame na menšie kúsky.

V miske spolu zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, vajce a lyžičku soli. Pridáme nakrájaný, sparený špenát a ešte raz premiešame.

Dno zapekacej misy potrieme olivovým olejom. Striedavo naň ukladám plátky jedného batatu a zemiaka, kým nepokryjeme celé dno. Na zemiaky vylejeme polovicu špenátovej zmesi a posypeme polovicou strúhanej mozzarelly. Postup zopakujeme – pridáme vrstvu batatu a zemiaka, špenátovej zmesi a mozzarelly. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 40 – 45 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať