
XXL burrito
Suroviny
- 250 g hladkej múky Belbake
- 120 ml teplej vody
- ½ lyžičky kypriaceho prášku Belbake
- soľ Kania
- olej Vita D´or
- 200 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos
- 3 strúčiky cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
- 2 červené cibule
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 430 g fazule s kukuricou v paradajkovej omáčke Freshona
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
- ¼ ľadového šalátu
- 1 paradajka
- 150 g dlhozrnnej ryže Golden Sun
- 100 g syra cheddar Valley Spire
Potrebujeme
panvicu, kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, gril
POSTUP
Tortilla
Múku, teplú vodu, prášok do pečiva, soľ a 2 lyžice oleja vymiesime na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme kysnúť cca 40 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľkú placku, ktorú následne na grile alebo v rúre pod grilom opečieme z každej strany.
Dresing
Jogurt, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a čierne mleté korenie zmiešame v miske.
Mäso
1 červenú cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji. Pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku a mleté hovädzie mäso. Necháme zatiahnuť, pridáme konzervu fazule s kukuricou a 1 lyžicu paradajkového pretlaku. Mäso dusíme domäkka, kým sa odparí všetka tekutina.
Šalát
Ľadový šalát, paradajku a 1 červenú cibuľu nakrájame na kocky. Jemne ochutíme soľou a premiešame.
Servírovanie
Na tortillu rozotrieme dresing, pridáme ryžu, mäso, šalát a posypeme strúhaným cheddarom. Zrolujeme a zapečieme na grile alebo v panvici.