Pstruh s mandľami a brokolicou
Zemiaková kaša
- 400 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- asi 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Restovaná brokolica
- 1 brokolica
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
Pstruh
- 4 pstruhy dúhové
- hladká múka Belbake na pomúčenie ryby
- 100 g masla Pilos
- 100 g celých kalifornských mandlí Belbake
- šťava z 1 citróna
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na zemiaky
Zemiaková kaša
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. V hrnci uvaríme smotanu s mliekom. Pridáme ešte teplé prepasírované zemiaky, zamiešame, osolíme a prilejeme trochu olivového oleja.
Restovaná brokolica
Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a pridáme cesnak nakrájaný na plátky a štipľavú papričku na kolieska. Podlejeme trochou vody a necháme dôjsť.
Pstruh
Zo pstruha pripravíme filety. Po oboch stranách ich osolíme, okoreníme a pomúčime. Opečieme na rozohriatom oleji (najprv na strane s kožou). Po oboch stranách opečenú rybu preložíme na tanier a do panvice pridáme maslo a ošúpané mandle nasekané na kúsky. Orestujeme. Potom stiahneme plameň, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Pstruha podávame so zemiakovou kašou a restovanou brokolicou. Celý pokrm prelejeme maslom s mandľami.