Zapečené palacinky so snehom
Palacinky
- 200 g hladkej múky Belbake
- 300 ml mlieka Pilos
- 2 vajíčka
- 1 vanilínový cukor
- štipka soli Belbake
- rastlinný olej Promienna (na potieranie panvice)
- 400 g tvarohového vanilkového dezertu Pilos
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 4 žĺtky
- 100 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor
Sneh
- 4 bielky
- 120 g kryštálového cukru Belbake
Potrebujeme
- metličku
- panvicu
- zapekaciu misu
- šľahací mixér
Palacinky
Vo väčšej miske metličkou poriadne vymiešame múku s mliekom na hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, prilejeme ešte trochu mlieka. Primiešame vajíčka, vanilínový cukor a na záver štipku soli. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatohneda.
Krém
Do hrnca dáme zovrieť smotanu. Medzitým v miske metličkou vymiešame žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom, kým zmes zbledne. Polovicu smotany nalejeme za stáleho miešame do žĺtkovej zmesi. Poriadne premiešame a prelejeme späť do hrnca k zvyšnej smotane. Uvaríme mierne hustý puding.
Zapečené palacinky
Vychladnuté palacinky natrieme tvarohom a zrolujeme. Poukladáme ich do zapekacej misy a zalejeme krémom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 15 minút. Medzitým nad parou vyšľaháme bielky s cukrom na lesklý tuhý sneh. Palacinky po 15 minútach pečenia vyberieme z rúry a rovnomerne na ne navrstvíme sneh z bielkov. Dáme ich ešte asi na 10 minút do rúry zapiecť, aby bol sneh zlatistý. Pred podávaním necháme zapečené palacinky dôkladne vychladnúť.