Zapečené tortily s mletým mäsom
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 50 g bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva a zeler)
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľa
- štipľavá paprička podľa chuti
- olivový olej Italiamo
- 3 bobkové listy Mikado
- štipka sušeného oregana Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
- 50 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 4 tortila placky El Tequito
- v200 g syra ementál Milbona
- 1/2 ľadového šalátu
- 8 – 12 cherry paradajok
- 2 lyžice balsamica Acentino
- salsa omáčka El Tequito
Potrebujeme
- sitko
- zapekaciu misu alebo menší pekáč
- strúhadlo
Ragú z mletého mäsa
Namočenú fazuľu varíme asi 20 – 25 minút domäkka. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky, cesnak na plátky, cibuľu a štipľavú papričku nadrobno. Rozpálime hrniec a cibuľu s cesnakom orestujeme na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme štipľavú papričku a nakrájanú koreňovú zeleninu.
Keď zelenina trošku zmäkne, pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Ochutíme bobkovým listom, oreganom, soľou a mletým čiernym korením. Prilejeme paradajky z konzervy. Všetko dusíme domäkka tak, aby sa väčšina tekutiny odparila a ragú ostalo suchšie. Nakoniec pridáme scedenú uvarenú fazuľu a sterilizovanú kukuricu. Dôkladne premiešame.
Zapečené tortily
Tortily krátko opečieme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme časťou pripraveného ragú, posypeme 100 g nastrúhaného ementálu a zrolujeme. Naplnené tortily prekrojíme na polovice, vložíme do pekáča, potrieme zvyšným ragú a posypeme 100 g nastrúhaného ementálu. Zapekáme v predhriatej rúre pri 210 °C pod grilom asi 8 – 10 minút.
Šalát
Ľadový šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky do misy. Pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky, dochutíme 2 lyžicami olivového oleja, 2 lyžicami balsamica, soľou a mletým čiernym korením.
Servírovanie
Vychladnuté zapečené tortily podávame s pikantnou salsa omáčkou a čerstvým šalátom.