2
43
Zapečené tortily s mletým mäsom

Zapečené tortily s mletým mäsom

1 h 0 m
4 porcie
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 50 g bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva a zeler)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • štipľavá paprička podľa chuti
  • olivový olej Italiamo
  • 3 bobkové listy Mikado
  • štipka sušeného oregana Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
  • 50 g sterilizovanej kukurice Freshona
  • 4 tortila placky El Tequito
  • v200 g syra ementál Milbona
  • 1/2 ľadového šalátu
  • 8 – 12 cherry paradajok
  • 2 lyžice balsamica Acentino
  • salsa omáčka El Tequito

Potrebujeme

  • sitko
  • zapekaciu misu alebo menší pekáč
  • strúhadlo

Ragú z mletého mäsa

Namočenú fazuľu varíme asi 20 – 25 minút domäkka. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky, cesnak na plátky, cibuľu a štipľavú papričku nadrobno. Rozpálime hrniec a cibuľu s cesnakom orestujeme na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme štipľavú papričku a nakrájanú koreňovú zeleninu.

Keď zelenina trošku zmäkne, pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Ochutíme bobkovým listom, oreganom, soľou a mletým čiernym korením. Prilejeme paradajky z konzervy. Všetko dusíme domäkka tak, aby sa väčšina tekutiny odparila a ragú ostalo suchšie. Nakoniec pridáme scedenú uvarenú fazuľu a sterilizovanú kukuricu. Dôkladne premiešame.

Zapečené tortily

Tortily krátko opečieme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme časťou pripraveného ragú, posypeme 100 g nastrúhaného ementálu a zrolujeme. Naplnené tortily prekrojíme na polovice, vložíme do pekáča, potrieme zvyšným ragú a posypeme 100 g nastrúhaného ementálu. Zapekáme v predhriatej rúre pri 210 °C pod grilom asi 8 – 10 minút.

Šalát

Ľadový šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky do misy. Pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky, dochutíme 2 lyžicami olivového oleja, 2 lyžicami balsamica, soľou a mletým čiernym korením.

Servírovanie

Vychladnuté zapečené tortily podávame s pikantnou salsa omáčkou a čerstvým šalátom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. január 2015, 10:21

    Výborný recept, všetkým chutil....skoro ako lasagne ☺odporúčam aj s mletým bravčovým mäsom.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. január 2015, 11:58

    odporúčam vyskúšať, zožeriete aj zapekacú misku :-)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať