Strukovinový šalát s chrumkavou ryžou
Suroviny
- 400 g jazmínovej ryže Vitasia
 - keramický mlynček s morskou soľou Kania
 - 15 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
 
Šalát
- 250 g bielej fazule Freshona
 - 300 g červenej fazule Kidney Freshona
 - 250 g cíceru v skle Freshona
 - 100 g hrášku v náleve Freshona
 - 100 g kukurice v konzerve Freshona
 - 1 šalotka
 - petržlenová vňať
 
Dresing
- 1 lyžica Gochujang pasty
 - 45 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
 - 30 ml javorového sirupu Maribel
 - 2 strúčiky cesnaku
 - šťava z 1 limetky
 - 60 ml sójovej omáčky Vitasia
 - 10 g sezamu Vitasia
 
Potrebujeme
panvicu, lis na cesnak, misu
Postup
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Do rozohriatej panvice s olejom dáme studenú ryžu, dôkladne rozložíme a opekáme dozlatista 5 – 10 minút. V polovici opekania otočíme. Do veľkej misy nasypeme biele a červené fazule, cícer, hrášok, kukuricu a premiešame. Pridáme šalotku nasekanú na rezančeky a petržlenovú vňať. V menšej mise pripravíme dresing zmiešaním pasty, oleja, javorového sirupu, pretlačeného strúčiku cesnaku, limetkovej šťavy, sójovej omáčky a časti orestovaných sezamových semienok. Časť dresingu nalejeme na pripravený strukovinový šalát a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Do hlbšieho taniera najskôr naservírujeme šalát s dresingom. Následne pridáme chrumkavú ryžu a prelejeme zvyškom dresingu. Posypeme orestovaným sezamom a lístkami petržlenovej vňate.
                





 Roman Paulus