Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Živánska pečienka

Živánska pečienka

2 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 3 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 300 g zemiakov
  • 200 g žltej a červenej papriky
  • 100 g červenej cibule
  • 200 g anglickej slaniny v celku Pikok
  • 100 g uhorskej paprikovej klobásy Pikok

Potrebujeme

zapekacia misa, misa, alobal, strúhadlo


POSTUP

V mise zmiešame hrubozrnnú horčicu, nastrúhaný cesnak a mletú papriku. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme pripravenou marinádou. Na dno zapekacej misy vložíme zemiaky, ktoré sme predtým ošúpali a nakrájali na plátky, následne osolíme. Na zemiaky postupne ukladáme plátky mäsa, papriku nakrájanú na prúžky, cibuľu na rezančeky, slaninu na hranolky a klobásu na hrubšie kolieska. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 90 minút. Následne zložíme alobal a dopečieme do zlatista a do chrumkava.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať