
Živánska pečienka
Suroviny
- 3 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 1 kg bravčovej krkovičky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 300 g zemiakov
- 200 g žltej a červenej papriky
- 100 g červenej cibule
- 200 g anglickej slaniny v celku Pikok
- 100 g uhorskej paprikovej klobásy Pikok
Potrebujeme
zapekacia misa, misa, alobal, strúhadlo
POSTUP
V mise zmiešame hrubozrnnú horčicu, nastrúhaný cesnak a mletú papriku. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme pripravenou marinádou. Na dno zapekacej misy vložíme zemiaky, ktoré sme predtým ošúpali a nakrájali na plátky, následne osolíme. Na zemiaky postupne ukladáme plátky mäsa, papriku nakrájanú na prúžky, cibuľu na rezančeky, slaninu na hranolky a klobásu na hrubšie kolieska. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 90 minút. Následne zložíme alobal a dopečieme do zlatista a do chrumkava.