Zapečený pita chlieb s vegánskymi kúskami s tuniakovou príchuťou a syrom
Suroviny
- 2 pita chleby
- 300 g vegánskych kúskov s tuniakovou príchuťou Vemondo
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 červená cibuľa
- 2 avokáda
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 4 lyžice vegánskej majonézy
- 1 lyžička čili pasty
- 40 g citrónovej šťavy
- 100 g nivy Slovenskô
- 100 g ementálu Milbona
- 200 g listového šalátu mix
- 1 hrsť byliniek (bazalka, mäta)
Dresing tisíc ostrovov
- 6 lyžíc majonézy Kania
- 4 lyžice kečupu Kania
- 50 g kyslých uhoriek Freshona
- 30 ml uhorkového nálevu
- ¼ červenej papriky
- ¼ žltej papriky
- ¼ zelenej papriky
- 35 g šalotky
- 30 ml brandy
- 20 ml octu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- sušená štipľavá paprička
- 1 lyžička krupicového cukru
Potrebujeme
papier na pečenie, plech na pečenie, strúhadlo
POSTUP
Pita chleby pozdĺžne rozrežeme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
V mise zmiešame vegánske kúsky, kolieska lahôdkovej cibuľky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, 1 roztlačené avokádo, soľ, korenie, vegánsku majonézu, čili pastu a citrónovú šťavu.
Pripravenú zmes natrieme na pita chleby, posypeme nastrúhanými syrmi a zapečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 8-10 minút dozlatista na programe gril.
Dresing tisíc ostrovov
V mise zmiešame majonézu a kečup, pridáme nastrúhanú kyslú uhorku, uhorkový nálev, nadrobno nakrájané papriky, šalotku, brandy a ocot. Ochutíme cukrom, soľou a korením podľa chutí. Pridáme čili a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Zapečený pita chlieb servírujeme s listovým šalátom, bylinkami a na záver ochutíme dresingom tisíc ostrovov.