Piccata z bravčového stehna s paradajkovým ragú a varenou brokolicou
- 400 g bravčového stehna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 plátky údenej šunky
- 2 vajcia
- 70 g syra eidam Bluedino
- 50 g hladkej múky Belbake
- 200 ml slnečnicového oleja Promienna
- 200 g brokolice
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g paradajok
- 30 g masla
- lístky čerstvej bazalky
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- papierové utierky
- tĺčik na mäso
- strúhadlo
- sitko
Piccata z bravčového stehna
Bravčové stehno nakrájame na tenké plátky, prikryjeme fóliou a naklepeme. Z oboch strán mäso okoreníme a osolíme a každý kus obalíme plátkom šunky. V menšej miske rozšľaháme vajcia, pridáme nastrúhaný syr a zamiešame. Plátky mäsa so šunkou obalíme v múke a potom v rozšľahaných vajciach so syrom. Vypražíme ich dozlatista na rozpálenom slnečnicovom oleji (asi 2 – 3 minúty z každej strany). Vypražené mäso osušíme od nadbytočného oleja papierovými utierkami.
Varená brokolica
Očistenú a na ružičky rozdelenú brokolicu varíme v osolenej vriacej vode asi 3 – 4 minúty. Potom ju scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme.
Paradajkové ragú
V malom hrnci rozpálime olivový olej a krátko na ňom opečieme najemno nasekaný cesnak. Olúpané paradajky zbavíme jadierok, dužinu nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Osolíme, okoreníme a pomaly dusíme. Nakoniec pridáme kúsok masla a nakrájanú čerstvú bazalku. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Na tanier poukladáme ružičky varenej brokolice, paradajkové ragú a navrch plátok mäsa.