1
63
Zemiakové placky s halloumi syrom

Zemiakové placky s halloumi syrom

40 min
16 porcií

Suroviny

  • 520 g zemiakov
  • šťava z ½ citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 220 g syra halloumi Pilos
  • 160 g smotanového jogurtu Pilos
  • 2 vajcia
  • soľ Belbake
  • mleté čierne korenie Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 100 g polohrubej múky Belbake
  • olivový olej Primadonna

Potrebujeme

strúhadlo, panvicu s nelepivým povrchom


POSTUP

Očistené zemiaky nastrúhame najemno. Ihneď zmiešame s citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a cibuľu, nahrubo nastrúhaný syr, jogurt, vajcia, lyžičku soli a korenia, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme múku.

Tip: Ušetrite čas a zemiaky, cesnak, cibuľu aj syr nastrúhajte v kuchynskom mixéri. Potom už len primiešajte zvyšok surovín. 

Placky opekáme na olejom vymazanej panvici 3 – 4 minúty z každej strany.

Tip: Na každú placku stačia dve polievkové lyžice cesta, ktoré pomaly roztlačíme do strán. Čím sú placky tenšie, tým budú chrumkavejšie. Z cesta však jednoducho pripravíme aj veľké placky, ktoré môžeme neskôr plniť.

Servírovanie

Zemiakové placky podávame s jogurtom, bylinkami, olivami, sterilizovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať