3
48
Žerbó rezy

Žerbó rezy

1 h 30 m
24 porcií

Suroviny

Cesto

  • 100 ml teplého mlieka Pilos (3,5 %)
  • 12 g čerstvého droždia
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 400 g polohrubej múky Belbake
  • 80 g zmäknutého masla Pilos
  • 70 g bravčovej masti Pikok
  • 2 žĺtky


Náplň

  • 300 g slivkového lekváru Sympathica
  • 300 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 40 g škoricového cukru


Zdobenie

  • 150 g horkej čokolády Fin Carré (74 %)
  • 50 g masla Pilos
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto

Čas chladenia: 30 minút


Potrebujeme

robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček, plech s rozmermi cca 28 × 24 cm, papier na pečenie, sekací mixér


POSTUP


Cesto

V teplom mlieku rozmiešame rozdrobené droždie, polovicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste približne 5 – 10 minút podkysnúť.

Potom v robote zmiešame všetky zvyšné suroviny spolu s vykysnutým kváskom a na strednej rýchlosti vymiesime elastické cesto. Následne ho rukami pár ťahmi premiesime, rozdelíme na 3 rovnaké časti, zabalíme do fólie a necháme 10 minút odpočinúť v chladničke. Každú časť na pomúčenej ploche rozvaľkáme na rozmer plechu a prebytočné okraje zrežeme.


Náplň

Na dno plechu vystlaného papierom na pečenie uložíme prvý plát. Poprepichujeme ho vidličkou, potrieme polovicou lekváru a posypeme polovicou zmesi orechov a cukru. Opatrne pomocou lyžice utlačíme. Rovnakým spôsobom pripravíme ďalšiu vrstvu. Ukončíme posledným plátom, ktorý poprepichujeme vidličkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 30 minút vykysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme najprv vychladnúť a potom ho pomocou druhého plechu vyklopíme.


Zdobenie

Vo vodnom kúpeli roztopíme nasekanú čokoládu spolu s maslom. Polevu rovnomerne nanesieme na koláč a necháme stuhnúť v mrazničke. Koláč nakrájame nožom namočeným do horúcej vody a dozdobíme celými a nasekanými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. apríl 2021, 16:10

    Ahoj, robila som tento recept...je boožský <3 tá kombinácia chutí je mňamozna.. Trocha sa mi drobí orechová plnka, ale to je len maličkosť....ukladám tento recept, veľká vdaka :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. apríl 2021, 09:13

      Dobrý deň, teší nás, že sa Vám recept tak zapáčil! Veríme, že nabudúce už bude dokonalý. :-) Ďakujeme za pochvalu a prajeme Vám pekný deň.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      03. apríl 2021, 11:25

      ja práve idem naň, rozmýšľam že by som navrch pod čokoláda dala marcipán

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. marec 2021, 22:11

    Vizera dobre

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. marec 2021, 18:33

    Veronika, gratulujem, presne takto sa robí žerbó, keď niekedy vidím skomoleniny tohto tradičného maďarského koláčika, otvára sa mi ako sa hovorí nožík vo vrecku :-D u nás je to jeden z TOP zákuskov

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať