0

Ako grilovať ryby a morské plody?

Ak ste sa rozhodli pripraviť pre priateľov grilovačku, je dobré vopred sa zamyslieť, čo budete grilovať. Pokiaľ vám chýba inšpirácia, chcete vyskúšať niečo nové a vyhnúť sa stereotypu, vyskúšajte ryby a morské plody.

Základným pravidlom je negrilovať ešte zmrazené ryby a morské plody. Ak nemáte možnosť kúpiť čerstvé, a predsa sa vám ich zažiadalo, určite ich nechajte vopred rozmraziť. Ryby marinujte iba krátko, stačí 30 minút.

Na grilovanie sa hodia hlavne celé ryby a podkovičky. Menšie kúsky a filety negrilujte priamo na rošte, pretože sa môžu rozpadnúť. Pripravujte ich radšej v alobale alebo z nich pripravte špízy.

Predtým, ako položíte celú rybu na gril, potrite rošty i rybu olivovým olejom – koža sa určite neprilepí. Ako na to vám ukáže Marcel Ihnačák v krátkom videu. Výbornou pomôckou pri grilovaní sú špeciálne mriežky, do ktorých stačí rybu vložiť a položiť na rozpálený rošt.

Grilovať môžete aj kôrovce a mäkkýše – stačí ich pokvapkať trochou suchého bieleho vína, ochutiť soľou, korením a bylinkami. Zabaľte ich do alobalu alebo použite tácku na grilovanie.

Krevety marinujte a grilujte iba krátko. Najlepšie sa vám s nimi bude manipulovať, keď ich budete grilovať napichnuté na špajdliach. Výborný recept na krevetové špízy nájdete tu.

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať