Ananás na sladko aj na slano
Ananás patrí k najobľúbenejším druhom exotického ovocia. Obsahuje bromelín - enzým, ktorý podporuje trávenie rozkladaním bielkovín na aminokyseliny, a taktiež zmierňuje tráviace problémy. V ananáse sa nachádza množstvo bielkovín, ktoré podporujú trávenie a spôsobuje pocit sýtosti. Ananás je ovocie, ktoré sa najčastejšie konzumuje v surovom stave, ale je možné ho využiť aj na prípravu džemov, kompótov a štiav. Veľmi populárne je grilovanie alebo zapekanie ananásu a je častou súčasťou dezertov a nápojov. Ak ste ešte nepoužili ananás v svojej kuchyni, určite si pozrite trik Marcela Ihnačáka, ako vybrať ten najzrelší a ako ho najlepšie ošúpať. Chuť ananásu sa ideálne dopĺňa s kokosom, vyskúšajte preto ananásovo-kokosový koláč. Ak patríte k milovníkom indickej kuchyne, do pozornosti dávame kuracie karí s ananásom, zeleninou a ryžou. Pre všetkých, ktorí si strážia líniu odporúčame grilovaný ananás so šalátom a kuracím mäsom.