0

Ananás na sladko aj na slano

Ananás patrí k najobľúbenejším druhom exotického ovocia. Obsahuje bromelín - enzým, ktorý podporuje trávenie rozkladaním bielkovín na aminokyseliny, a taktiež zmierňuje tráviace problémy. V ananáse sa nachádza množstvo bielkovín, ktoré podporujú trávenie a spôsobuje pocit sýtosti. Ananás je ovocie, ktoré sa najčastejšie konzumuje v surovom stave, ale je možné ho využiť aj na prípravu džemov, kompótov a štiav. Veľmi populárne je grilovanie alebo zapekanie ananásu a je častou súčasťou dezertov a nápojov. Ak ste ešte nepoužili ananás v svojej kuchyni, určite si pozrite trik Marcela Ihnačáka, ako vybrať ten najzrelší a ako ho najlepšie ošúpať. Chuť ananásu sa ideálne dopĺňa s kokosom, vyskúšajte preto ananásovo-kokosový koláč. Ak patríte k milovníkom indickej kuchyne, do pozornosti dávame kuracie karí s ananásom, zeleninou a ryžou. Pre všetkých, ktorí si strážia líniu odporúčame grilovaný ananás so šalátom a kuracím mäsom.

Šalát s grilovaným ananásom a kuracím mäsom

Šalát s grilovaným ananásom a kuracím mäsom

Kuracie karí s Basmati ryžou

Kuracie karí s Basmati ryžou

Ananásovo-kokosová torta

Ananásovo-kokosová torta

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať