Kelová sezóna
Na takú klasiku, akou je kel, by sme nemali zabúdať. Pýtate sa prečo? Kelu totiž patrí čestné miesto medzi superpotravinami dneška, pretože obsahuje málo kalórií, veľa vody a celý rad minerálov a vitamínov. Kel patrí do rodiny hlúbovitých a jeho najbližšími príbuznými sú kapusta, karfiol a brokolica. Vyskytuje sa v niekoľkých podobách a farbách. Jeho listy môžu byť zelené alebo fialové, ich povrch zase hladký alebo kučeravý a môže rásť celkom pri zemi alebo sa týčiť do výšky. U nás je najbežnejším typom hlávkový kel a drobný ružičkový kel. Keď sa povie kel, väčšina z nás si predstaví na tanieri kelový prívarok alebo polievku, ktoré v detstve nemohli chýbať v školskej jedálni, či ako sobotný obed od mamy. Kel je pritom univerzálna zelenina, z ktorej môžete v kuchyni vyčarovať oveľa zaujímavejšie a chutnejšie špeciality. Kelové závitky, vyprážané kelové listy, plnky do slaných koláčov, nákypy, karbonátky, placky, šaláty, to všetko sa dá z neho jednoducho pripraviť. Ak sme vám teraz urobili na kel chuť, vyskúšajte niektorý z našich vynikajúcich kelových receptov. Naservírujete rodine kel tak, že ho bude chcieť mať na tanieri čoraz častejšie. Prajeme dobrú chuť!